Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στην αμήχανη θέση να θέλετε να βάλετε ένα κομμάτι τούρτας μέσα σε ένα τάπερ και να καταλήγετε ή να μην χωράει ή να διαλύεται στην προσπάθειά σας να το κλείσετε; Ευτυχώς, έχουμε ένα πανέξυπνο κόλπο για το πώς να συντηρείτε την τούρτα που περίσσεψε στο ψυγείο χωρίς να σας διαλυθεί.

Όλοι έχουμε βρεθεί στη στιγμή που προσπαθούμε να φάμε την τούρτα που δεν καταφέραμε να τελειώσουμε την προηγούμενη ημέρα, αλλά το να τη βγάλεις από ένα βαθύ δοχείο αποθήκευσης τροφίμων μπορεί να είναι μπελάς.

Τώρα, χάρη στη χρήστη του TikTok @crappy2happy έχουμε ένα κόλπο που θα έπρεπε να είχαμε σκεφτεί πολύ καιρό πριν.

@crappy2happy Hack 5 is an oldie but a goodie! #cakehack #hacks #hacktime #lifehacks #lifehackstiktok #adulting #didyouknow #mustknow ♬ Elf – Main Theme – Geek Music

Αναποδογυρίστε το τάπερ
Κι όμως, το πανέξυπνο κόλπο μας είναι τόσο απλό: αναποδογυρίστε το δοχείο και τοποθετήστε τη επάνω στο καπάκι. Άλλωστε έτσι μας το βάζουν στο κουτί και στο ζαχαροπλαστείο, όταν το αγοράζουμε, με την επίπεδη επιφάνεια κάτω και την καμπύλη προς τα πάνω. Έτσι, είναι πολύ πιο εύκολο και να το κόψετε σε κομμάτια και να το σερβίρετε. Μόνο βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας το αναποδογυρίσει κανείς κατά λάθος. Γι΄ αυτό καλό είναι να βάλετε ένα σημείωμα επάνω του.

Περισσότερες συμβουλές
– Μπορείτε ακόμη και να καταψύξετε το κομμάτι της τούρτας σας, για κατανάλωση σε πιο μακρόχρονη περίοδο. Ποιος λέει ότι δεν μπορείτε να προγραμματίσετε να φάτε αργότερα ένα γλυκό;
– Βεβαιωθείτε ότι η τούρτα έχει κρυώσει τελείως πριν την τοποθετήσετε στο ψυγείο.
– Πάντα να χρησιμοποιείτε αεροστεγή σκεύη- θα κρατήσουν την τούρτα σας φρέσκια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.