Τα δημητριακά είναι μία αγαπημένη μας επιλογή για πρωινό. Με κομματάκια σοκολάτας, με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Tα δημητριακά καταναλώνονται συνήθως για πρωινό, ή ως σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Ξεκίνησαν από την νότια Αμερική και γρήγορα έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην αμερικάνικη ήπειρο και λίγο αργότερα ακολούθησε η Ευρώπη.

Έτσι, σήμερα, σε αρκετά σπίτια της χώρας μας το κουτί των δημητριακών συνήθως βρίσκεται σε μία go-to θέση πάνω στον πάγκο ή σε περίοπτη θέση στο ντουλάπι. Όμως, ξέρατε πως όλα αυτά τα χρόνια το κλείνουμε λάθος;

Οι περισσότεροι, στην πραγματικότητα, δεν το κλείνουμε καν. Το ανοίγουμε, βγάζουμε τη διάφανη σακούλα και μόλις βάλουμε στο μπολ την ποσότητα που θέλουμε, τη διπλώνουμε και τη βάζουμε ξανά μέσα, κλείνοντας απλά τις δύο πτυχές του κουτιού. Όμως, το TikTok ήρθε να μας εξηγήσει πως αυτός είναι ο λάθος τρόπος.

Κάνοντας την έρευνά μου, εντόπισα ανάλογα videos και στην πλατφόρμα του YouTube και αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν μου το έχει πει έως τώρα. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, διπλώνεις προς τα μέσα τα μικρά «φτερά» στο πλαϊνό άνοιγμα του κουτιού. Στη συνέχεια, διπλώνεις προς τα μέσα την μία πλευρά του ανοίγματος και ακολουθεί η άλλη.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο θεωρείται hack, γιατί αυτός είναι και ο σωστός τρόπος να αποθηκεύουμε το ανοιχτό κουτί με τα δημητριακά. Αντί να βάζουμε λαστιχάκια στην σακούλα, διπλώνουμε απλώς με τον σωστό τρόπο τη χάρτινη συσκευασία και είναι έτοιμο. Επιπρόσθετα, σίγουρα φαίνεται και πιο όμορφο όταν βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας – ειδικά αν κλείσετε με τον ίδιο τρόπο όλα τα χάρτινα κουτιά των δημητριακών σας.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

@lenniamc How to close a cereal box Hack #lifehacks #folding #foldinghacks ♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath