Και εκεί που νομίζαμε πως το ίντερνετ έχει ξεπεράσει τα hacks για την κουζίνα και το σπίτι, ήρθε το TikTok να μας αλλάξει τη γνώμη. Η διάσημη πλατφόρμα είναι γνωστή για πολλά trend, aesthetic video και χορευτικά, όμως, κάπου εκεί βρίσκονται και μερικά hacks που δεν ξέραμε καν πως χρειαζόμαστε. Ανάμεσα στις χρήσιμες και νόστιμες συνταγές για οποιοδήποτε τρόφιμο, υπάρχουν και τα hacks για την κουζίνα που είναι πολύ πρακτικά και μόλις τα είδαμε αναρωτιόμασταν τι κάναμε στη ζωή μας πριν από αυτά.

@pierre.le.chef Reply to @rwmckinlay #food #tiktokfood #learnontiktok #foodhack #foodhacks ♬ Own Brand Freestyle – FelixThe1st & Dreya Mac

Τα ντοματίνια και το μαχαίρι
Όσοι αγαπούν τα ντοματίνια στις σαλάτες και τις συνταγές, γνωρίζουν πως είναι μία μικρή αγγαρεία να τα κόβουν. Συνήθως είναι αρκετά και ποτέ δεν κόβονται όλα ίσα. Όμως, το TikTok έρχεται να μας πει πως υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να κοπούν– αν φυσικά η λαβή σας στο μαχαίρι είναι πολύ σταθερή. Συγκεντρώνετε όλα τα ντοματίνια μαζί σε ένα σημείο και στη συνέχεια τοποθετείτε ένα καπάκι από τάπερ πάνω τους και το πιέζετε ελαφρά καθώς περνάτε οριζόντια το μαχαίρι από μέσα τους. Είναι ένα πιο δύσκολο hack, όμως αν το κατακτήσετε τότε σίγουρα θα σας «λύσει τα χέρια» και τα ντοματίνια θα κόβονται ίσα.

Χρήσιμο για: Άτομα που περηφανεύονται για τις ικανότητές τους στα κουζινικά μαχαίρια.
Μη πρακτικό για: Ανυπόμονους

@savvymum_uk #lifehack #cookinghacks #cooking #hacks #spacesaving #organisation #fyp #kitchenhacks #food #lockdownhacks ♬ Ultimate life hacks – Kelly Hurst

Η κρεμάστρα και το βιβλίο συνταγών
Γι’ αυτό το hack χρειάζεστε μόλις μία κρεμάστρα παντελονιών με κλιπάκια. Στη συνέχεια, ανοίγετε το βιβλίο μαγειρικής στη συνταγή που επιθυμείτε και το στερεώνετε με τα δύο κλιπ. Τοποθετείτε την κρεμάστρα στο πόμολο του ντουλαπιού και έτσι, μπορείτε να μαγειρεύετε ανενόχλητοι χωρίς να ψάχνετε αντικείμενο να στερεώσετε το βιβλίο, ή να τοποθετείτε την αλατιέρα ώστε να κρατά ανοιχτή τη σελίδα. Επιπλέον, εξοικονομεί χώρο και το βιβλίο παραμένει σε άψογη κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της μαγειρικής.

Χρήσιμο για: Σπίτια με μικρή κουζίνα ή μικρά βιβλία συνταγών
Μη πρακτικό για: Ψηλά άτομα με χαμηλά ντουλάπια κουζίνας

@alesharuddenklau Good as new! 😊🥦 #lifehack #fyp ♬ Ultimate life hacks – Kelly Hurst

Το μπρόκολο και το νερό
Αυτό είναι το «πριν και μετά» που μας χρειάζεται. Αν είστε λάτρης του μπρόκολου τότε θα το εκτιμήσετε δεόντως αυτό το hack. Όταν η ανθοκεφαλή του αρχίζει να παίρνει ένα πιο καφέ χρώμα, μπορείτε να κόψετε λίγο το κοτσάνι του και να το βάλετε σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με νερό και να το αφήσετε για μία ημέρα στο ψυγείο. Την επόμενη, το χρώμα του θα έχει ζωντανέψει και ταυτόχρονα ο χρόνος ζωής του μόλις μεγάλωσε.

Χρήσιμο για: Όσους από εμάς δεν θέλουμε να πετάμε φαγητό
Μη πρακτικό για: Όσους απεχθάνονται το μπρόκολο

@athomewithshannon How was I doing this wrong my whole life? This was one of those LIFE HACKS that I use EVERY DAY! #hack #lifehacks #learnontiktok #hacks #lifehack ♬ Ultimate life hacks – Kelly Hurst

Τα μακαρόνια και το σουρωτήρι
Οk, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, βγάζουμε το σουρωτήρι από το ντουλάπι και το αφήνουμε μέσα στον νεροχύτη. Στη συνέχεια, σηκώνουμε την κατσαρόλα και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενό της ώστε τα μακαρόνια να μείνουν μέσα στο σουρωτήρι. Σωστά; Και όμως, το hack αυτό έρχεται να μας δείξει έναν πιο εύκολο τρόπο. Σύμφωνα με αυτό, όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τοποθετείτε το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια αδειάζετε απλώς το νερό.

Χρήσιμο για: Όταν θέλετε να τοποθετήσετε ξανά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα για τη σάλτσα
Μη πρακτικό για: Όσους θέλουν να αποφύγουν το πλύσιμο