Κι όμως μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από την άσχημη μυρωδιά, που μπορεί να έχει κατά καιρούς το ψυγείο σας με ένα απλούστατο κόλπο.

Είτε ξεχάσατε να πετάξετε εκείνες τις πιπεριές, που είχατε στο βάθος του συρταριού των λαχανικών, είτε τα περισσεύματά σας έμειναν για λίγο παραπάνω στο ψυγείο και χάλασαν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: όταν ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου αναδύεται μια δυσάρεστη μυρωδιά. Μπορεί να χρησιμοποιείτε γι’ αυτόν τον σκοπό διάφορα μικρά μυστικά, όπως το να βάλετε ένα μπολάκι με λίγο ξύδι ή μαγειρική σόδα μέσα στο ψυγείο, που αφαιρούν τις δυσάρεστες μυρωδιές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το ψυγείο μυρίζει ωραία.

Εκεί είναι που μπορεί να βοηθήσει η βανίλια και το απλό αυτό κόλπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο βαμβάκι και εκχύλισμα βανίλιας. Ναι είναι τόσο εύκολο!

Πρώτα από όλα πάρτε λίγο βαμβάκι, κάντε το ένα μικρό μπαλάκι και ρίξτε επάνω του τέσσερις με πέντε σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθετήστε το ποτισμένο με βανίλια μπαλάκι βαμβακιού σε ένα μικρό πιατάκι σε ένα ράφι του ψυγείου σας για μερικές ώρες και μετά αφαιρέστε το.

Η βανίλια κάνει θαύματα όσον αφορά τις ανεπιθύμητες μυρωδιές. Εκτός από το ψυγείο, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στα συρτάρια, τα ντουλάπια ακόμη και στο αυτοκίνητό σας.