Το μέλι αποτελεί ένα υλικό που ταιριάζει σε πολλές συνταγές, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Ωστόσο, ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να το ζυγίσουμε χωρίς να χάσουμε καθόλου ποσότητα από τα υλικά μας, αλλά και να μην κάνουμε χάλια τα σκεύη μας;

Όλοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να μετρήσουμε το μέλι με ακρίβεια καθώς κολλάει στον δοσομετρητή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε την ακριβή ποσότητα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, ενώ παράλληλα καθιστά και το καθάρισμα των σκευών μας πολύ δύσκολο.

Το TikTok βρήκε για άλλη μια φορά τη λύση σε αυτό το ζήτημα. Ο χρήστης @frederikkewaerens έκανε την εξής πρόταση που θα σας λύσει τα χέρια! Πήρε μια μεζούρα μαγειρικής και την βύθισε μέσα στο αλεύρι. Στη συνέχεια, μέσα στην τρύπα που δημιουργήθηκε έριξε την ακριβή ποσότητα του μελιού που χρειαζόταν για τη συνταγή. Σε περίπτωση που η συνταγή σας χρειάζεται παραπάνω μέλι μπορείτε να κάνετε περισσότερες τρύπες στο αλεύρι σας. Έτσι και δεν λερώνετε κάποιο δοσομετρητή και δεν χάνετε καθόλου ποσότητα μελιού.

@frederikkewaerens #lifehack ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Αυτό το κόλπο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλα υλικά που έχουν παρόμοια υφή με το μέλι. Βέβαια αν δεν έχετε αλεύρι στη συνταγή που θέλετε να φτιάξετε, μάλλον αυτό το hack δεν θα σας διευκολύνει!

Δείτε επίσης:
Viral: To νέο κόλπο για το avocado toast από το TikTok

Το έξυπνο κόλπο για ένα πλήρες πρωινό σε χρόνο dt (TikTok)

Το viral κόλπο του Tik Τok δείχνει πώς να καθαρίσουμε εύκολα τον φούρνο