Eτοιμάζουμε τα πιο εύκολα και λαχταριστά μπισκότα βρώμης σε μέγεθος μπουκιάς, για να πάρουμε ένα καλό booster για την υπόλοιπη μέρα. Τα βασικά υλικά μας είναι πολτοποιημένη μπανάνα, βρώμη και ψιλοκομμένα καρύδια. Σερβίρουμε με ένα ποτήρι γάλα για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας όσο πιο υγιεινά και θρεπτικά γίνεται, ή τα απολαμβάνουμε σαν σνακ οποιαδήποτε άλλη ώρα επιθυμούμε να τσιμπολογήσουμε.

Για τις μπανάνες που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σημαντικό να περιμένουμε μέχρι να φτάσουν στο μέγιστο της ωρίμανσης. Συνήθως, αυτές που αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή δεν είναι αρκετά ώριμες και δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επίπεδο γλυκύτητας που τις κάνει ιδανικές για ψήσιμο. Οι βαθυκίτρινες μπανάνες με καφέ σημάδια στη φλούδα τους, είναι οι καλύτερες για ψήσιμο.

Ένα βασικό βήμα που δεν πρέπει να παραλείψουμε, είναι να αφήσουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο, καθώς έτσι δεν θα απλωθεί πολύ καθώς θα ψήνεται.

Για να απογειώσουμε το γευστικό αποτέλεσμα, αφήνουμε τη φαντασία μας ελέυθερη. Μπορούμε να προσθέσουμε χοντροκομμένα καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα πεκάν, τριμμένη καρύδα, κομματάκια σοκολάτας κ.α. Προσοχή: Δεν το παρακάνουμε με τα επιπλέον υλικά για η ζύμη μας θα παραφορτωθεί και θα σκορπίζει.

Υλικά
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3/4 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζ. πολτοποιημένη ώριμη μπανάνα (περίπου 3 ώριμες μπανάνες)
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζ. βρώμη
1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη μαγειρική σόδα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να αφρατέψουν.

Χτυπάμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού και τη βρώμη στο μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια γερή κουταλιά ζύμης και την τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ξεχάστηκες και έβγαλες από το φούρνο καμένα μπισκότα; Δες το κόλπο για να τα «σώσεις».