Πόσες φορές δεν έχει τύχει να μας παραψηθούν τα μπισκότα μας και να μαυρίσουν σε σημείο που θέλουμε να τα πετάξουμε; Όταν κανείς ψήνει συχνά μπισκότα, αυτό μπορεί να συμβεί για ένα σωρό λόγους, είτε γιατί ο φούρνος ήταν πολύ ζεστός, είτε γιατί ξεχάσαμε να τα βγάλουμε στην ώρα τους. Πριν σκεφτείτε, λοιπόν, να τα πετάξετε στα σκουπίδια, εμείς σας προτείνουμε να το ξανασκεφτείτε γιατί σας έχουμε μερικά απλούστατα κόλπα που μπορεί να τα σώσουν.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, είναι να πάρουμε έναν τρίφτη και να τα τρίψουμε από την πλευρά με τις πιο λεπτές τρύπες, μέχρι να φύγει η καμένη επιφάνεια.

Κι αν ανησυχούμε πως μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει μια πικρίλα από το κάψιμο, ή πως η τελική εμφάνισή τους δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, μπορούμε να κάνουμε δύο ακόμη κόλπα.

Το ένα είναι να λιώσουμε κουβερτούρα της αρεσκείας μας και να τοποθετήσουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα, την οποία θα έχουμε στερεώσει επάνω σε ένα ταψί. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κουτάλα και περιχύνουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να σταθεροποιηθεί το γλασάρισμα που μόλις κάναμε με την κουβερτούρα.

Ένα άλλο τρικ για να δώσουμε καλύτερη γεύση και να κάνουμε ακόμη πιο απολαυστικά τα ταλαιπωρημένα μπισκότα μας είναι (αφού τα τρίψουμε) να τα αλείψουμε με τη μαρμελάδα της προτίμησής μας ή ακόμη και με πραλίνα (για τους λάτρεις της) και έπειτα να κολλήσουμε επάνω στη γέμιση ένα ακόμη μπισκότο. Με αυτόν τον τρόπο και πιο εμφανίσιμα θα γίνουν και πιο ακαταμάχητα σε γευστικό επίπεδο.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε

Το κόλπο με τον τρίφτη πράγματι λειτουργεί, αρκεί να έχουμε σκληρά και σχετικά χονδρά σε πάχος μπισκότα. Διαφορετικά, αν μιλάμε για soft cookies θα είναι πολύ μαλακά και κατά πάσα πιθανότητα θα διαλυθούν κατά το τρίψιμο. Στην άλλη περίπτωση που έχουμε σκληρά αλλά πολύ λεπτά σε πάχος μπισκότα ή κουλουράκια, αυτά θα σπάσουν με τον τρίφτη.

Οπότε το κόλπο μας είναι καλό και λειτουργεί, αλλά για συγκεκριμένο τύπο μπισκότων. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο, ωστόσο θα μας γλιτώσει από το πέταμα στα σκουπίδια του κόπου μας και δεν θα σπαταλήσουμε τα υλικά που ψωνίσαμε για να τα φτιάξουμε.