Για να επιμηκύνετε τη ζωή τους και να αποφύγετε τη σπατάλη, αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που θα πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αντί για το ντουλάπι των τροφίμων σας.

Πολλές φορές δεν έχετε παρατηρήσει τα ψιλά γράμματα που λένε «διατηρήστε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα» στην ετικέτα ενός βάζου. Όμως, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί όταν φυλάσσουμε τα τρόφιμά μας. Αν διατηρήσετε αυτά τα κοινά υλικά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, θα μειώσετε τη σπατάλη φαγητού και θα τα συντηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Ξηροί καρποί
Τα φυσικά έλαια που έχουν οι ξηροί καρποί μπορεί να ταγγίσουν όταν έρθουν σε επαφή με ζεστές θερμοκρασίες, δίνοντάς τους μια μπαγιάτικη γεύση. Κι όταν εκτεθούν σε υγρασία, οι ξηροί καρποί μπορούν να φιλοξενήσουν μη ασφαλή βακτήρια. Τους αποθηκεύετε στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο για έως έναν χρόνο.

2. Επεξεργασμένα κρέατα
Τα σφραγισμένα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να διατίθενται στα σούπερ μάρκετ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αλλά μόλις ανοίξουν, θα πρέπει να μπουν κατευθείαν στο ψυγείο. Τυλίξτε τα υπολείμματα με μεμβράνη, για να μην έρθει το κρέας σε επαφή με τον αέρα και διατηρήστε τα στο συρτάρι για τα τυριά.

3. Μουστάρδα
Είτε είναι Dijon, είτε απλή, η μουστάρδα δεν θα διατηρήσει την ένταση της γεύσης της για περισσότερο από έναν μήνα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αφού ανοιχθεί η συσκευασία. Το να τη διατηρείτε στο ψυγείο θα παρατείνει αυτόν τον χρόνο για έως έναν χρόνο.

4. Φιστικοβούτυρο
Όπως και με τους ολόκληρους ξηρούς καρπούς, έτσι και εδώ τα φυσικά έλαια μπορεί να ταγγίσουν αν μείνουν στην τροφοθήκη. Οι δροσερές θερμοκρασίες του ψυγείου όχι μόνο θα κρατήσουν αυτά τα προϊόντα φρέσκα, αλλά θα σταθεροποιήσουν αυτά τα έλαια, ώστε να μην χρειάζεται να τα ανακατεύετε τόσο συχνά.

5. Ψωμί
Βαρεθήκατε να μπαγιατεύει το ψωμί πριν προλάβετε να τελειώσετε τη φρατζόλα; Διατηρήστε το στην κατάψυξη. Τυλίχτε ολόκληρη τη φρατζόλα ή φέτες της σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν. Το κατεψυγμένο ψωμί ξεπαγώνει γρήγορα στο ψυγείο, ή απλώς βάλτε τις κατεψυγμένες φέτες στην τοστιέρα κατευθείαν από την κατάψυξη.

6. Σοκολάτα
Το να αποθηκεύετε πλάκες σοκολάτας στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους, αλλά χρειάζεται προσοχή. Η σοκολάτα δεν πρέπει να εκτεθεί σε υγρασία, οπότε θα πρέπει να είναι καλά τυλιγμένη και σε αεροστεγές δοχείο. Ξεπαγώστε τη στη συντήρηση του ψυγείου και έπειτα αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή.

7. Cookies με κομμάτια σοκολάτας
Μπορείτε κάλλιστα να βάλετε τα ψημένα μπισκότα σας στην κατάψυξη. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα κλείσετε σε αεροστεγές δοχείο. Θα διατηρηθούν τόσο φρέσκα, όσο όταν τα βγάλατε από τον φούρνο