Τι ετοιμάζετε συνήθως τις μέρες που δεν έχετε μαγειρέψει; Μα φυσικά τηγανητά αυγά. Βέβαια τηγανητό αυγό από τηγανητό αυγό διαφέρει. Ακόμη και αυτό θέλει την τέχνη του.

Κάπως έτσι μας φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο που διαβάσαμε στο «Today» όπου ο σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Τζάστιν Τσέιπλ, είχε μοιραστεί ένα κόλπο για να φτιάξει κάποιος τα τέλεια τηγανητά αυγά. Ο σεφ είχε πει πως το μυστικό για το τέλειο τηγανητό αυγό είναι απλά το νερό.

Ωστόσο, επειδή αυτή η τεχνική ακούγεται πολύ απλοϊκή το «TODAY Food» στράφηκε στον σεφ του «Food Network» -Μάικλ Τσιπιόνε- για να επιβεβαιώσει τη θεωρία του Τσέιπλ για το εάν τελικά η προσθήκη νερού σε ένα τηγανητό αυγό, ενώ μαγειρεύεται, μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Μπορεί το τηγανητό αυγό να είναι μια σχετική υποκειμενική υπόθεση, ωστόσο ο Τσιπιόνε υποστηρίζει πως, εάν εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα θα τα καταφέρετε και θα φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό.

Το τηγάνισμα ενός αυγού σε νερό είναι κάτι παρόμοιο με το να φτιάχνουμε αυγά ποσέ, λέει μεταξύ άλλων ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι έμαθε για πρώτη φορά αυτή τη μέθοδο όταν ήταν 12 ετών.

Η εκτέλεση
Αρχικά, βάζουμε νερό σε ένα ρηχό τηγάνι μέχρι να καλύψουμε τη βάση του σκεύους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι. Βάζουμε το ξύδι γιατί εμποδίζει το ασπράδι να διασκορπιστεί σε όλο το νερό κατά το μαγείρεμα. Προσθέτουμε, επίσης, μια πρέζα αλάτι, το οποίο είναι προαιρετικό, αλλά θα βοηθήσει στο να έχουν καλύτερη γεύση τα αυγά.

Έπειτα σπάμε το αυγό μας και το τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ. Ο Τσιπιόνε συνιστά να μαγειρεύουμε μόνο ένα ή δύο αυγά κάθε φορά. Μεταφέρουμε απαλά το αυγό από το μπολ στο υγρό που σιγοβράζει στο τηγάνι. Είναι σημαντικό να μην ανακατεύουμε το νερό, καθώς μπορεί να αλλάξει το σχήμα των αυγών.

Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν για δύο έως τέσσερα λεπτά, ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Τέλος, αφαιρούμε το αυγό με μια σπάτουλα.

Όπως επισημαίνεται και στο σχετικό κείμενο πρόκειται για τεχνική οπότε χρειάζεται λίγη πρακτική. Ας μην τα παρατήσουμε, αν δεν βγει από την πρώτη…

Δείτε επίσης:
TikTok: Κέικ βρώμης, το viral, υγιεινό και σοκολατένιο πρωινό

Φτιάχνουμε τους δικούς μας ξηρούς καρπούς για τσιμπολόγημα

Το πιο εύκολο banana bread!