Όσο ο καιρός ζεσταίνει χαιρόμαστε το καλοκαίρι, αλλά αυτό έχει και κάποιους ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως για παράδειγμα τα κουνούπια. Σίγουρα αυτή την εποχή περνάμε περισσότερο καιρό σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και μέσα στο σπίτι με ανοιχτά παράθυρα, οπότε οι επισκέψεις από τα κουνούπια μας ενοχλούν και συχνά αναζητούμε τον καλύτερο τρόπο να προστατευτούμε.

Τα περισσότερα αντικουνουπικά του εμπορίου περιέχουν χημικά, τα οποία ναι μεν είναι αποτελεσματικά, όμως δεν είναι πάντα κατάλληλα για όλους τους χώρους. Ιδίως όταν μιλάμε για τον χώρο της κουζίνας, όπου έχουμε να κάνουμε με τρόφιμα, καλό είναι να δοκιμάσουμε άλλες εναλλακτικές, πιο φιλικές τόσο σε εμάς, όσο και στο περιβάλλον. Γι’ αυτό κι εμείς σας βρήκαμε 5 πραγματικά απλούστατους τρόπους να φτιάξετε μόνοι σας αντικουνουπικά, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, που προτείνουν επαγγελματίες στην απεντόμωση. Σίγουρα θα βρείτε ανάμεσά τους έναν που θα γίνει αγαπημένη σας συνήθεια.

Με νερό, μαγιά και ζάχαρη

Ένας ακόμη τρόπος που προτείνεται από επαγγελματίες στην απεντόμωση είναι να δημιουργήσετε μια παγίδα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι δύο λίτρων. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, ένα γραμμάριο μαγιά και 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη στο μπουκάλι. Έπειτα, κόψτε το μπουκάλι στη μέση, στερεώστε το επάνω μέρος του μπουκαλιού με ταινία ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος χωνιού και ρίξτε το διάλυμα σε όποιο μέρος έχετε δει κουνούπια. Αυτή η παγίδα είναι ασφαλής, μη τοξική και τα σκοτώνει γρήγορα.

Με κόκκους καφέ

Επιτέλους μια χρήση για τα υπολείμματα του καφέ μας! Το ίντερνετ ανακάλυψε πρόσφατα ότι τα κουνούπια απεχθάνονται τη μυρωδιά του καφέ, οπότε υπάρχει αρκετός κόσμος που τον σκορπάει σε κήπους και βεράντες, ή ακόμα και τον καίει σε ένα φλιτζάνι για να δει πόσο καλά λειτουργεί. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το αγαπημένο μας ρόφημα όντως απωθεί πολλά είδη εντόμων, κάνοντάς το ιδανική επιλογή για εξωτερικές δραστηριότητες.

Με χάρτινες αυγοθήκες

Το κάψιμο χάρτινων αυγοθηκών, ή αυτών των χάρτινων πολλαπλών θηκών, που μας δίνουν στις καφετέριες, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απωθήσετε τα κουνούπια. Χρειάζεται προσοχή να βρείτε ένα ασφαλές μέρος για να ανάψετε τη φωτιά και να αφήσετε τα χαρτόνια να καούν σιγά- σιγά. Η μυρωδιά του καμένου θα κρατήσει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μακριά, ενώ εσείς δειπνείτε στον κήπο!

Με αιθέρια έλαια

Αν έχετε πρόχειρα μερικά αιθέρια έλαια, τότε έχετε μια σίγουρη και δοκιμασμένη μέθοδο ενάντια στα κουνούπια. Ρίξτε μερικές σταγόνες από έλαια όπως θυμάρι, λεβάντα ή δυόσμο σε ένα μπουκάλι σπρέι, το οποίο θα απογεμίσετε με νερό και έπειτα θα ψεκάσετε με αυτό την κουζίνα και τους γύρω εξωτερικούς χώρους.

Με σπρέι νερού – σκόρδου

Το σκόρδο είναι ένας άλλος γνωστός εντομοαπωθητικός παράγοντας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας ένα σπρέι χρησιμοποιώντας μερικές σκελίδες σκόρδο, τις οποίες θα πολτοποιήσετε και θα βράσετε για λίγο. Στη συνέχεια, βάζετε το διάλυμα μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και προσθέτετε νερό, ώσπου να γεμίσει. Ψεκάστε το κοντά σε όλες τις εξωτερικές πηγές φωτός σας για να δημιουργήσετε ένα φράγμα που τα κουνούπια δεν θα θέλουν να περάσουν.

Κι αν πάλι θέλετε να αποχαιρετίσετε τα κουνούπια με μυρωδικά από τις γλάστρες σας, δείτε και αυτόν τον τρόπο.