Το χαρτί κουζίνας μπορεί να μην είναι ο πιο οικολογικός τρόπος καθαρισμού, αλλά με μια δόση δημιουργικότητας μπορεί να κάνει την κουζίνα και το σπίτι πιο βιώσιμα. Είναι τόσο ευέλικτο, που δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει το χαρτί κουζίνας. Να πέντε εκπληκτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το χαρτί κουζίνας για να κάνετε τη ζωή στο σπίτι σας ευκολότερη, εξυπνότερη και πιο βολική.

Διατηρήστε τα λαχανικά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Τα μεγάλα τάπερ είναι βολικά για να αποθηκεύσετε φυλλώδη λαχανικά για σαλάτες, αλλά αν δεν τα καταναλώσετε αμέσως, τείνουν να μαραίνονται. Γι’ αυτό προσθέστε μερικά κομμάτια χαρτί κουζίνας στο τάπερ που φυλάσσετε τα σαλατικά σας. Αυτά θα απορροφήσουν την έξτρα υγρασία, οπότε θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Στρώστε το συρτάρι των λαχανικών σας
Επειδή το συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου είναι κάπως δύσκολο στο καθάρισμά του εμείς συνιστούμε να στρώνετε τον πάτο του με χαρτί κουζίνας. Έτσι, και μπορείτε να καθαρίσετε άμεσα με αυτό όποιο τυχόν πιτσίλισμα αλλά και το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία από τα λαχανικά, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Καθαρίστε τα υπολείμματα λαδιού από ένα πλαστικό τάπερ
Αν έχετε ποτέ αποθηκεύσει κάτι με σάλτσα ντομάτας σε ένα πλαστικό τάπερ, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο γρήγορα αποκτά το τάπερ κόκκινο χρώμα. Δοκιμάστε να βάλετε στο τάπερ αυτό λίγο ζεστό νερό, μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε τα και έπειτα ξεβγάλτε.

Διατηρήστε τη γεύση του κατεψυγμένου ψωμιού καλή
Η κατάψυξη του ψωμιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος να το διατηρήσετε για περισσότερο καιρό. Για να το βοηθήσετε να παραμείνει φρέσκο, απλώς προσθέστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στη σακούλα με το ψωμί. Θα πρέπει να απορροφήσει την εξτρά υγρασία από το ψωμί, οπότε θα έχει καλύτερη γεύση όταν είστε έτοιμοι για απόψυξη και σερβίρισμα.

Αποφύγετε το πιτσίλισμα στον φούρνο μικροκυμάτων
Αν πρόκειται να ζεστάνετε κάτι υγρό όπως μια σούπα ή μια σάλτσα, ρίξτε πάνω από το δοχείο ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Ακόμα κι αν πιτσιλιστεί ο φούρνος χρησιμοποιήστε το χαρτί για να τον σκουπίσετε πριν ξεραθούν οι λεκέδες.