Αν πιστεύετε ότι οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων χρησιμεύουν μόνο για τη συγκεκριμένη συσκευή, απατάσθε! Η χρήση τους μπορεί να επεκταθεί και αλλού και να μετατραπεί σε ένα  καθαριστικό γενικής χρήσης. Εμείς ήδη έχουμε βρει πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε, ώστε να κάνετε τον φούρνο μικροκυμάτων  να λάμψει σαν καινούριος!

Δείτε παρακάτω πώς:

Ο τρόπος είναι απλούστατος και έχει ως εξής: παίρνουμε μια ταμπλέτα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, γεμίζουμε με καυτό νερό και περιμένουμε μέχρι να διαλυθεί. Μόλις το διάλυμα με την ταμπλέτα είναι αρκετά κρύο, παίρνουμε ένα πανάκι με μικροΐνες και το μουλιάζουμε στο διάλυμα. Στραγγίζουμε το πανάκι ώστε να είναι υγρό -αλλά να μη στάζει- και αρχίζουμε να σκουπίζουμε το εσωτερικό του φούρνου, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω και έπειτα στα πλαϊνά.

Είναι φυσικό και επόμενο ότι θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στα σημεία όπου υπάρχουν ξεραμένα λίπη. Ωστόσο, να προσέξουμ να μην τρίψουμε πολύ έντονα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ανάλογα με το σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο φούρνος μικροκυμάτων μας, θα χρειαστεί να ξεπλύνουμε το πανάκι με καθαρό νερό και να επαναλάβουμε το καθάρισμα βουτώντας το στο διάλυμα όσες φορές το έχουμε ανάγκη, ώστε να απομακρύνουμε όλους τους επίμονους λεκέδες που μπορεί να υπάρχουν.
Στο τέλος, περνάμε όλες τις επιφάνειες του φούρνου με ένα στεγνό πανί και θα δούμε τον φούρνο μας να λάμπει.

Εφαρμόζεται και σε άλλες συσκευές της κουζίνας;

Το διάλυμα της ταμπλέτας πλυντηρίου πιάτων σε συνδυασμό με ένα πανάκι από μικροΐνες μπορεί να γίνει ο σύμμαχός μας για να απομακρύνουμε επίμονους λεκέδες και από άλλες συσκευές ή επιφάνειες της κουζίνας που αμελούμε να καθαρίσουμε πολύ συχνά. Για παράδειγμα, μπορείτε να το δοκιμάσετε στο χερούλι του ψυγείου ή στο εσωτερικό του. Για καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε ζεστό νερό για το διάλυμά σας.