Το να βρίσκουμε τρόπους να καθαρίζουμε την κουζίνα μας χωρίς να κάνουμε πολλά -πολλά, μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό. Κι όμως, με τα 8 κόλπα που σας έχουμε αυτή τη φορά για την καθαριότητα της κουζίνας θα δείτε πως υπάρχουν τρόποι να μην φάτε όλη την ημέρα σας στη φασίνα (γιατί σίγουρα έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε!).

Μουλιάστε το στόμιο της βρύσης σας σε ξίδι

Αν έτυχε να δείτε τη βρύση σας να έχει μαζέψει πολλά άλατα ή ακόμη και μούχλα από το νερό που τρέχει και είναι αρκετά «σκληρό», τότε μην ανησυχείτε, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε χωρίς να κουραστείτε καθόλου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε μια μικρή πλαστική σακούλα, να τη γεμίσετε ως τη μέση με λευκό ξίδι και να την περάσετε στο στόμιο της βρύσης σας και να τη στερεώσετε με ένα σπάγγο ή λάστιχο. Προσέξτε, θα πρέπει να είναι βυθισμένη πλήρως μέσα στο ξίδι. Αφήστε τη έτσι για μισή ώρα και μετά σκουπίστε τη με ένα βουρτσάκι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα και είστε έτοιμοι! Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 6 εβδομάδες.

Βάλτε ένα λεμόνι στον φούρνο μικροκυμάτων

Αν το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας είναι γεμάτο με ξεραμένα λίπη, δεν χρειάζεται να το σκουπίσετε με πανί. Υπάρχει πολύ πιο εύκολος τρόπος να τον καθαρίσετε. Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και στύψτε τον χυμό του μέσα σε ένα μπολ με μισό φλιτζάνι νερό. Στη συνέχεια, βάλτε το μπολ στα μικροκύματα για 3 λεπτά. Αφήστε το μπολ μέσα στον φούρνο για ακόμη 5 λεπτά, ώστε να δώσετε χρόνο στον ατμό να διεισδύσει στις πιτσιλιές. Τότε μπορείτε να ανοίξετε και να σκουπίσετε με ένα πανάκι. Θα δείτε πόσο εύκολα θα φύγουν.

Αφήστε τον φούρνο σας να καθαριστεί μόνος του ενώ κοιμάστε

Ποιος έχει όρεξη να τρίβει τα ξεραμένα λίπη με τις ώρες από το εσωτερικό του φούρνου του; Εμείς σας έχουμε μια καλύτερη λύση. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με λίγες κουταλιές της σούπας νερό, ώσπου να έχετε μια πάστα που αλείφεται. Απλώστε την πάστα αυτή σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου σας και ειδικά σε εκείνες με τα λίπη που δεν καθαρίζονται εύκολα. Προσοχή, αποφύγετε όσα μέρη του φούρνου θερμαίνονται, όπως για παράδειγμα τις αντιστάσεις. Στη συνέχεια, αφήστε τη μαγειρική σόδα να κάνει τα μαγικά της, ενώ εσείς ξεκουράζεστε. Μπορείτε ακόμη και να πάτε για ύπνο και να την αφήσετε έτσι όλο το βράδυ να δράσει. Έπειτα, πάρτε ένα υγρό πανάκι και σκουπίστε όση περισσότερη πάστα μπορείτε. Μετά ψεκάστε τον φούρνο με λίγο ξίδι. Σκουπίστε για τελευταία φορά μέχρι ο φούρνος να καθαρίσει και να γυαλίσει!

Χρησιμοποιήστε μια ταμπλέτα καθαρισμού στο πλυντήριο πιάτων

Μια φορά το μήνα, καλό είναι να βάζετε μια ειδική ταμπλέτα καθαρισμού που αφαιρεί τα υπολείμματα τροφίμων και απορρυπαντικών που συσσωρεύονται και κινδυνεύουν να χαλάσουν τη συσκευή σας.

Κάντε το ίδιο για τις σχάρες του φούρνου

Πού και πού και οι σχάρες του φούρνου χρειάζονται ένα καλύτερο πλύσιμο. Μουλιάστε τις μέσα στη μπανιέρα ή μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό πιάτων για όλη τη νύχτα και θα διαπιστώσετε πως το πρωί θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις καθαρίσετε με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι.

Ρίξτε λίγο σαπούνι πιάτων μέσα στον νεροχύτη

Θέλετε έναν γρήγορο και απλούστατο τρόπο να διατηρείτε την αποχέτευσή σας άδεια και καθαρή; Ρίξτε λίγο σαπούνι πιάτων μέσα της για να αποτρέψετε τη δημιουργία λίπους μέσα της. Αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα, ώσπου το σαπούνι να τρέξει μέσα στην αποχέτευση και έπειτα ρίξτε μέσα καυτό νερό για περίπου 1 λεπτό. Όχι μόνο θα αδειάσει ο σωλήνας, αλλά θα διώξει και τις δυσάρεστες οσμές που αναπτύσσονται σε αυτό το σημείο.

Σιγοβράστε κατσαρόλες με καμένο φαγητό

Μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας τρίβοντας κατσαρόλες που ο πάτος τους έχει καμένο φαγητό και δεν καθαρίζουν εύκολα. Αντί γι’ αυτό, ρίξτε μέσα λίγο σαπούνι και νερό και αφήστε τις πάνω στο μάτι να σιγοβράσουν, ενώ εσείς πλένετε τα υπόλοιπα πιάτα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα και γρήγορα θα απαλλαγείτε από τα καμένα και ταυτόχρονα θα έχετε γλιτώσει πολύ χρόνο και ενέργεια.

Επενδύστε σε μια σκούπα ρομπότ

Μια σκούπα ρομπότ καθαρίζει πολύ καλύτερα από τον άνθρωπο. Σοβαρά. Κάνει τόσο καλή δουλειά στο να αφαιρεί ψίχουλα γύρω από τα πόδια της καρέκλας ή κάτω από το τραπέζι και στις άκρες των ντουλαπιών που αξίζει να αγοράσετε μία, παρόλο που δεν είναι φτηνή. Μόλις την αποκτήσετε θα έχετε μία δουλειά λιγότερη στη λίστα σας: το σκούπισμα, αφού θα κάνει μόνη της τη δουλειά, που διαφορετικά θα κάνατε εσείς με τη συμβατική σκούπα.