Ενώ υπάρχουν δεκάδες κόλπα για να πετύχουμε ένα σωστά βραστό αυγό, το οποίο να είναι εύκολο και στο καθάρισμά του, έχουμε να σας προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο που βάζει στο παιχνίδι τη φριτέζα αέρος. Πέρα του ότι χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη συσκευή, μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο βράσιμο,  υπάρχει η δυνατότητα να ετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

Πώς… βράζουμε αυγά στη φριτέζα αέρος

Ξεκινάμε προθερμαίνοντάς τη στους 120°C για λίγα λεπτά. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο και να διατηρήσετε τα αυγά μέσα στη συσκευή για λίγο περισσότερο, ωστόσο γενικώς η προθέρμανση της συσκευής ενδείκνυται για να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Αφού τοποθετήσουμε τα αυγά, βάζουμε τον χρονοδιακόπτη από 13 έως 17 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλουμε τον κρόκο μας. Στα 17 λεπτά θα έχουμε ένα καλά βρασμένο αυγό, ό, τι πρέπει για μια σαλάτα, ενώ στα 13′ έναν πιο μελάτο κρόκο.

Πώς η φριτέζα αέρος κάνει το ξεφλούδισμα του αυγού πιο εύκολο

Η προθέρμανση της συσκευής είναι απαραίτητη για να πετύχετε το ευκολότερο ξεφλούδισμα του αυγού. Παίρνουμε τα αυγά από το ψυγείο -που είναι κρύα- και τα τοποθετούμε στο ζεστό περιβάλλον της φριτέζας αέρος. Η επαφή του κρύου με το ζεστό έχει ως αποτέλεσμα να σφίγγει το τσόφλι, ώστε να μπορούμε να το ξεφλουδίζουμε πιο εύκολα. Για ακόμη πιο εύκολο ξεφλούδισμα, μετά το ψήσιμο βυθίστε τα αυγά σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό το βήμα επιτυγχάνει δύο πράγματα: σταματά το ψήσιμό τους και σκληραίνει τα ασπράδια για πιο εύκολο καθάρισμα.