Με τη γαλλική μαρέγκα φτιάχνουμε τους γνωστούς μπεζέδες, βάσεις για γλυκά, φωλιές από μαρέγκες με τις οποίες φτιάχνουμε mont blanc και pavlova

Υλικά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ασπράδια αβγών ή ασπράδι αστεριωμένο σε φιάλη
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.

Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη ανακατεύοντας με μία κουτάλα. (Προσοχή: η άχνη να είναι κοσκινισμένη).

Με αυτή τη μαρέγκα φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια ή μεγάλη μαρέγκα για βάση τούρτας με μια σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ επάνω σε μία λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100º-120ºC για 1½ μέχρι 2 ώρες κι έπειτα στους 80ºC για 1 νύχτα ή για 8 ώρες τουλάχιστον.

Όσο διαρκεί το ψήσιμο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για να μη μαζευτεί υγρασία η οποία θα φουσκώσει τις μαρέγκες και θα τις ξεφουσκώσει αμέσως. Οι μαρέγκες διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί.

Παραλλαγές
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε σοκολατένιες μαρέγκες, ανακατεύουμε 15-20 γρ. κακάο στην άχνη, το οποίο έχουμε ήδη κοσκινίσει.
Αν θέλουμε μαρέγκες «περλέ», ευχάριστες στο μάτι και τον ουρανίσκο, τις πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη ενώ την κοσκινίζουμε, περιμένουμε 15 λεπτά ώστε να σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα, πασπαλίζουμε ξανά και ψήνουμε αμέσως.

Ακολουθήστε την τεχνική της γαλλικής μαρέγκας βήμα βήμα και ετοιμάστε μια εντυπωσιακή και απολαυστική Pavlova με φράουλες και σμέουρα.