Η μαυροδάφνη αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κρασιά που παράγει ο ελληνικός αμπελώνας. Χάρη στο ιδιαίτερο άρωμα και την ξεχωριστή γεύση της, η μαυροδάφνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές και να μας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεντρώσαμε 9 αλμυρές και 2 γλυκές προτάσεις για να την απολαύσετε στο έπακρο.

9+2 συνταγές με μαυροδάφνη

Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και κινόα
Το τρυφερό ψαρονέφρι πανάρεται με ένα μείγμα από αλεύρι και μπαχαρικά, σοτάρεται παρέα με σκόρδο και κρεμμύδι και στη συνέχεια «σβήνεται» με κρασί και ξίδι βαλσαμικό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά  
Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό ή στο κυριακάτικο τραπέζι μία γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πουρές κάστανου με αρωματική σάλτσα
Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Χταπόδι στη λαδόκολλα
Το χταποδάκι χρειάζεται το χρόνο του για να γίνει, αλλά η νοστιμιά αυτού του πιάτου αξίζει την αναμονή. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Ψαρονέφρι σχάρας
Το φιλέτο του χοιρινού «ξεκουράζεται» για λίγες ώρες μέσα σε μαρινάδα και αφού μαγειρευτεί έχουμε ένα πολύ νόστιμο πιάτο για τα κυριακάτικα ή γιορτινά καλέσματα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κουνέλι με μαυροδάφνη και σταφίδες
Το κουνέλι αγαπάει το κρασί που του χαρίζει εξαιρετική γεύση. Εδώ η μαυροδάφνη και οι σταφίδες δίνουν στο κουνέλι μία ελαφριά γλύκα που του πάει πολύ. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Στιφάδο με κοτόπουλο
Ζουμερό κοτόπουλο και γλυκά κρεμμύδια, ένα στιφάδο όνειρο! Η μαυροδάφνη δεν δίνει μόνο γεύση στο φαγητό αλλά σερβίρεται και στα ποτήρια δίπλα συνοδεύοντάς το άψογα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Οσομπούκο με μαυροδάφνη και αρωματική πολέντα
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που σερβίρεται άνετα σε πολλές περιστάσεις. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Λαγωτό με σουπιά και χταπόδι 
Σουπιά και χταπόδι δένουν με μία πολύ νόστιμη σάλτσα και σερβίρονται ωραία με ρύζι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Και δύο γλυκές συνταγές

Ροδάκινα γεμιστά με μακαρόν και μαυροδάφνη
Τα ψητά φρούτα είναι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό επιδόρπιο. Σε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή επιλέγουμε ροδάκινα και σερβίρουμε μαζί με παγωτό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τάρτα τατέν πεπονιού 
Το λαχταριστό πεπόνι με το υπέροχο άρωμα συνδυάζεται με μαυροδάφνη και γίνεται μια απολαυστική τάρτα που συνοδεύει ιδανικά τον απογευματινό καφέ μας. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.