Είναι κάπως τετριμμένο μα πέρα για πέρα αληθινό, πως η φύση μας έχει εφοδιάσει με όλα τα κατάλληλα εφόδια από φάρμακα μέχρι φυσικά αρωματικά για να έχουμε τα πάντα στην καθημερινότητά μας.

Υπάρχουν μάλιστα κάποια «μαγικά» φρούτα και βότανα που κάνουν τον κάθε χώρο στο σπίτι μας να μυρίζει μοναδικά. Κάπως έτσι, σκεφτήκαμε να σας δείξουμε πως μερικά φυσικά προϊόντα μπορούν να γίνουν οι σύμμαχοί σας στο σπίτι.

Μέντα
Τι λέτε για λίγη μέντα στο νεροχύτη; Μπορείτε να βάλετε στο σιφόνι μια κουταλιά της σούπας έλαιο μέντας και μετά από 5΄ άνοιξε τη βρύση και άφησε το ζεστό νερό να τρέξει για λίγη ώρα. Το έντονο άρωμα της μέντας θα απορροφήσει εύκολα τις άσχημες οσμές.

Ευκάλυπτος
Μπορείς να βάλεις δύο ή τρία κλαδάκια ευκαλύπτου σε μια γωνίτσα του μπάνιου -όπου δεν θα βρέχονται- είναι το καλύτερο αποσμητικό. Όταν κάνεις ντουζ, η υγρασία και ο ατμός θα «ενεργοποιούν» τα έλαιά του και ο χώρος θα μοσχομυρίζει!

Πορτοκάλι
Το αλάτι διώχνει τις άσχημες μυρωδιές, ενώ η φλούδα του πορτοκαλιού αρωματίζει το ψυγείο. Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση, αφαιρέστε το εσωτερικό του και ρίξτε το αλάτι,. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα μπολ σε μία άκρη του ψυγείου.

Δείτε επίσης:
Πώς να διώξεις την άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σε μόλις 5 λεπτά

Πώς θα ξεφορτωθείς τη μυρωδιά του μαγερεμένου ψαριού από την κουζίνα

Πώς να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες οσμές από τον σκουπιδοφάγο