Το Americano θεωρείται ο πρόγονος του Negroni και το αγαπημένο ποτό του James Bond στο Casino Royale το 1953. Πικρό Campari και γλυκό βερμούτ σε ίση ποσότητα, δημιουργούν ένα αναζωογονητικό κοκτέιλ με πικρή σπιρτάδα που εξισορροπείται υπέροχα από το ανθρακούχο νερό.
Σωστά υλικά, μέγιστη απόλαυση
Όπως κάθε κοκτέιλ που φτιάχνεται με τρία υλικά, έτσι και εδώ το καθένα από αυτά χρειάζεται να είναι υψηλής ποιότητας για ένα καλό αποτέλεσμα. Το Campari θεωρείται το πιο γνωστό λικέρ στην κατηγορία των κόκκινων πικρών, με μοναδική γεύση και ζωντανό χρώμα. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αντίστοιχο πικρό απεριτίφ, φροντίστε να μην είναι χαμηλότερης ποιότητας από το Campari. Για τα υπόλοιπα υλικά, μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας γλυκό βερμούτ και ένα ανθρακούχο νερό ή σόδα με αρκετή ένταση ώστε να μειώσει την πικρή γεύση του Campari κάνοντας το ποτό δροσιστικό και αναζωογονητικό, μια ιδανική επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές -και όχι μόνο- βραδιές.
Ακολουθεί η συνταγή:
Americano
Υλικά
45ml Campari
45ml γλυκό βερμούτ
σόδα
1 φλούδα πορτοκαλιού, λεπτή (για γαρνίρισμα)
Διαδικασία
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια προσθέτουμε Campari και γλυκό βερμούτ. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Γεμίζουμε το ποτήρι με σόδα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά. Γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού.
Tips
– Αναλογίες: Τυπικά οι αναλογίες του Campari και του βερμούτ είναι ίσες. Παρ’ όλα αυτά, πάντα υπάρχει χώρος για πειραματισμούς. Συνεπώς, μπορείτε να προσαρμόστε τις αναλογίες ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δοκιμάσετε την ποσότητα ανθρακούχου νερού που προτιμάτε.
– Πάγος: Φροντίστε ο πάγος να είναι φρέσκος. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί με αυτόν, αφήστε τα για λίγο να «ηρεμήσουν» και στη συνέχεια σερβίρετε.
– Γαρνίρισμα: Μπορείτε να γαρνίρετε εναλλακτικά με φλούδα λεμονιού. Τόσο το πορτοκάλι όσο και το λεμόνι αφήνουν να φανούν γευστικά οι νότες εσπεριδοειδών του Campari.