Τις μέρες που πέρασαν, πολλοί από εμάς τις περάσαμε στο σπίτι και μείναμε στην κουζίνα  περισσότερο χρόνο από ό,τι συνήθως.  Από την άλλη μεριά, αυτές τις μέρες σίγουρα το ψυγείο έχει  φορτωθεί με τα ψώνια για τις γιορτές και σίγουρα θα χρειαστεί ένα ξεκαθάρισμα. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές μας για να έχετε εύκολα και γρήγορα ένα καθαρότερο και πιο τακτοποιημένο και οργανωμένο ψυγείο χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Συγκεντρώστε όλα τα καρυκεύματα μαζί
Ακόμα κι αν δεν έχετε βάλει ετικέτες στα ράφια με τα καρυκεύματά σας, το να τα φυλάτε μαζί σημαίνει ότι όταν ψάχνετε για σάλτσα σόγιας ή κέτσαπ θα ξέρετε πού να τα βρείτε.

Σκουπίστε τα εμφανή ψίχουλα και υγρά που έχουν χυθεί
Δεν προλαβαίνετε να σκουπίσετε κάθε σημείο του ψυγείου σας σε λιγότερο από ένα λεπτό, αλλά σίγουρα μπορείτε να καθαρίσετε τα ψίχουλα και τους λεκέδες που βρίσκονται μπροστά στα μάτια σας. Αυτό θα κάνει το ψυγείο σας να φαίνεται καθαρότερο, ακόμη κι αν υπάρχουν κρυφά σημεία που είναι μονίμως βρώμικα.

Πετάξτε τα παλιά περισσεύματα
Τα φαγητά που σας έχουν περισσέψει είναι γενικά ασφαλή για τρεις με τέσσερις ημέρες.
Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να βάζετε πάντα ετικέτες με το τι περιέχει και την ημερομηνία σε οποιοδήποτε ταπεράκι πριν το βάλετε στο ψυγείο.

Στοιχίστε τα πράγματα
Βάλτε τα γιαούρτια μαζί το ένα πάνω στο άλλο, τακτοποιήστε τα ταπεράκια με τα περισσεύματα και τα μπουκάλια στη σειρά, έτσι ώστε να είναι ωραία στοιχισμένα και όχι όπως να ναι.

Βάλτε τα όλα να βλέπουν προς τα εσάς
Αυτό είναι μια λεπτομέρεια που πάει την οργάνωση του ψυγείου σας ένα επίπεδο παραπάνω. Αλλά όλα θα φαίνονται πιο οργανωμένα αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να στρίψετε τα βαζάκια και τα κυπελλάκια να δείχνουν όπως στα ράφια του σουπερμάρκετ.

Σκουπίστε τυχόν λερωμένες συσκευασίες
Πιάστε ένα πανάκι και σκουπίστε όποια δοχεία έχουν κάποια διαρροή, στάζουν ή είναι γενικώς λερωμένα.

Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι στη σωστή ζώνη
Αν έχετε δημιουργήσει ζώνες στο ψυγείο σας, επιστρέψτε οτιδήποτε είναι σε λάθος μεριά στη σωστή του. Αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα (τα αναψυκτικά εδώ, το κρέας εκεί, τα σνακ παραπέρα, κ.λπ.) τότε σκεφτείτε το ως μια δουλίτσα που θα κάνετε κάποιο Κυριακάτικο απόγευμα.

Σκουπίστε το εξωτερικό του ψυγείου σας
Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι και καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες και σκουπίστε την εξωτερική πλευρά. Αν το ψυγείο σας είναι inox, τότε χρησιμοποιήστε ειδικό καθαριστικό ή λίγο λάδι για να το γυαλίσετε. Μην ξεχάσετε τα χερούλια!