Το καλοκαίρι, τα φρούτα πρωταγωνιστούν. Είναι δροσιστικά, έχουν λίγες θερμίδες, απολαυστική σάρκα και συμβάλλουν σημαντικά στην εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού. Τη συγκεκριμένη εποχή, οι επιλογές είναι ευτυχώς πολλές. Εκτός από τα κλασικά φρούτα, όπως το καρπούζι ή το πεπόνι, υπάρχουν και μερικές πιο τροπικές γεύσεις με εξωτικό άρωμα και γεύση. Ποια είναι τα εξωτικά φρούτα του καλοκαιριού;

Μάνγκο
Διαθέτει υπέροχο χρώμα, ιδιαίτερη υφή και δροσιστική γεύση. Με εξωτική καταγωγή και άρωμα, ένα μάνγκο την ημέρα σε βοηθάει – σε λογικά πλαίσια – να κάνεις αρκετά προβλήματα πέρα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και φτωχό σε θερμίδες, το μάνγκο μειώνει το αίσθημα της πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, συγκαταλέγεται στις τροφές εκείνες με υψηλή περιεκτικότητα με αντιοξειδωτικά. Μπορείτε να το απολαύσετε είτε μόνο του, είτε να το εντάξετε σε μία καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα.

Ανανάς
Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να απολαύσουμε μερικές φέτες ανανά όλο τον χρόνο. Το καλοκαίρι, όμως, το συγκεκριμένο φρούτο είναι στα καλύτερα του, όσον αφορά τη γεύση. Μεταξύ των υπολοίπων, ο ανανάς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση του προσφέρει μία σημαντική ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια που απαιτείται.

Παπάγια
Η γεύση της σας ταξιδεύει από τα εξωτικά νησιά της Ισπανίας μέχρι το μακρινό Πουέρτο Ρίκο. Και όχι τυχαία. Η παπάγια είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό εξωτικό φρούτο, το οποίο καλλιεργούνταν στο Μεξικό πολλούς αιώνες πριν από την έλευση των κλασικών μεσοαμερικανικών πολιτισμών. Θα την βρείτε σε διαφορετικά σχήματα. Στρογγυλό, οβάλ ή ακόμα και σε σχήμα αχλαδιού. Οποιοδήποτε και αν επιλέξετε είναι σίγουρο ότι θα επωφεληθείτε από τα θρεπτικά του συστατικά, ικανά να βοηθήσουν σημαντικά και στο αδυνάτισμα.

Καρύδα
Ετυμολογικά, προέρχεται από την πορτογαλική λέξη “coco”, την οποία αν μεταφράσουμε, θα διαπιστώσουμε ότι σημαίνει “κεφάλι” ή “κρανίο”. Ο λόγος; Οι τρεις εγκοπές στο κέλυφος της καρύδας που δημιουργούν στο μυαλό την εικόνα ενός ανθρώπου με μάτια που κοιτούν τα πάντα. Διατροφικά, η καρύδα προσφέρει στον οργανισμό αρκετές βιταμίνες. Θωρακίζει, δηλαδή το ανοσοποιητικό, ενισχύει τη δράση του και παράλληλα ενυδατώνει εσωτερικά το σώμα, προσφέροντας απλόχερα την αίσθηση ότι το καλοκαίρι είναι εδώ.

Φρούτα του Πάθους
Σύμφωνα με το μύθο, το όνομα τους οφείλεται στους πρώτους Χριστιανούς που θεωρούσαν ότι το άνθος τους έμοιαζε με το αγκάθινο στεφάνι του Ιησού. Στο εσωτερικό του σκληρού μοβ κελύφους, “κρύβουν” ένα χρυσαφί ζουμερό πολτό με μικρά κουκούτσια. Τα φρούτα του πάθους αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών, μαγνησίου και σιδήρου. Ένας έξυπνος τρόπος να τα απολαύσετε είναι να αφαιρέσετε με ένα κουτάλι τον πολτό τους και να τον προσθέσετε σε γλυκιές συνταγές, ακόμα και σε σπιτικό παγωτό.

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.