Η καρύδα και τα παράγωγά της, όπως το γάλα και το νερό είναι εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Εμείς, σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο νερό καρύδας, που είναι το υγρό που θα τρέξει αν ανοίξουμε μία καρύδα.

Το νερό αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Περιέχει μεταξύ άλλων αμινοξέα, βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και ασβέστιο. Συγκεντρώσαμε 5 λόγους,  λοιπόν, που η κατανάλωση νερού καρύδας μπορεί να μπει στη ζωή σου.

1. Βοηθά στην απώλεια κιλών
Το νερό καρύδας βοηθά τον μεταβολισμό. Μας κρατά ενυδατωμένους και συμβάλλει στην αποφυγή συγκέντρωσης τπεριττού λίπους. Επίσς, περιέχει λιγότερες θερμίδες από ενεργειακά ροφήματα και λιγότερο λίπος από το γάλα.

2. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση
Το νερό καρύδας, λόγω των συστατικών του, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην μείωση του πόνου.

3. Βελτιώνει την λειτουργία της πέψης
Με το νερό καρύδας θα αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Το μαγνήσιο που περιέχει βοηθά στην συνολικότερη λειτουργία του πεπτικού,  ενώ ανακουφίζει και από προβλήματα δυσκοιλιότητας.

4. Αθλητικό ποτό
Εξαιτίας της σύνθεσής του σε ηλεκτρολύτες, το νερό καρύδας θεωρείται ως ένα πολύ καλό αθλητικό ρόφημα. Αποτελεί ένα ισοτονικό διάλυμα, με αποτέλεσμα να αναπληρώνει ικανοποιητικά τους χαμένους ηλεκτρολύτες μετά την προπόνηση

5. Ενυδατώνει το σώμα
Το νερό καρύδας, καθώς περιέχει πολλούς ηλεκτρολύτες, μας κρατά ενυδατωμένους. Το νερό αυτό είναι παράλληλα πλούσιο σε κάλιο και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Μάλιστα, μένοντας ενυδατωμένοι αποκτάτε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Η γλυκόζη που περιέχεται στο νερό καρύδας είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και των κυττάρων του.

Διαβάστε επίσης:
Το φθινοπωρινό smoothie που βοηθάει στη διαχείριση του σακχάρου

Μπορεί το λάθος ποτήρι να σε κάνει να πιεις παραπάνω κρασί;

Πώς θα διατηρήσεις τα αντιοξειδωτικά των κατεψυγμένων λαχανικών