Ένα ξεχωριστό ορεκτικό με ethnic νότες και πλούσια γεύση, για τα γιορτινά σας τραπέζια.
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 400γρ. φιλέτο κοτόπουλου, σε μικρά κυβάκια ή λωρίδες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας κάρι
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 ξινόμηλο ή 1 φλιτζάνι ανανά από κονσέρβα, σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
- πράσο ή κρεμμυδάκι φρέσκο, σε λεπτές λωρίδες
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε τις λωρίδες του πράσου ή του φρέσκου κρεμμυδιού για να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστες. Τις σουρώνετε και αφήνετε να στεγνώσουν.Βήμα 2
Κόβετε τα φύλλα της κρούστας στη μέση και βάζετε τα κομμάτια δυο-δυο, αλείφοντας τα με λάδι.Βήμα 3
Ανακατεύετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το σκόρδο , το τζίντζερ και το κάρι και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το γάλα καρύδας, προσθέτετε το μήλο ή τον ανανά κομμένο σε μικρούς κύβους και τις σταφίδες, συνεχίζοντας το βράσιμο για 10 λεπτά επιπλέον σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε κουταλιές της σούπας από το μίγμα στη μέση των φύλλων και τα κλείνετε σε πουγκί. Τα αλείφετε εξωτερικά με λάδι και τα δένετε με τα ζεματισμένα πράσα ή τα κρεμμυδόφυλλα. Τοποθετείτε τα πουγκιά σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey