21150717_43069_Nitsiakos_salata-me-kotopoulo-aggouri-k-dyosmo
clock icon
30'

Σαλάτα με κοτόπουλο, αγγούρι, φασολάκια και δυόσμο

Υλικά

  • 600γρ. κοτόπουλο μπούτι φιλέτο Νιτσιάκος, σε κύβους
  • 150γρ. κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν, μέσα σε μπολ με νερό και πάγο
  • ½ κιλό φασολάκια τσαουλιά κομμένα στη μέση, βρασμένα για 3 λεπτά
  • 3 αγγουράκια Κρήτης κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 150γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν
  • 1 ματσάκι δυόσμο χονδροκομμένο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • τα κοτσάνια από το 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
  • 50ml χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 30ml fish sauce (σάλτσα ψαριού)
  • 40γρ. ζάχαρη καστανή

Νόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο Νιτσιάκος και φασολάκια που μπορεί άνετα να γίνει και ένα ελαφρύ κυρίως.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάδας, ώστε να γίνουν πάστα. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα για 30 λεπτά.
Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Βγάζετε τα κρεμμύδια από το νερό με τον πάγο και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το δυόσμο, τον κόλιανδρο και το υπόλοιπο dressing. Αλατοπιπερώνετε (προσοχή η fish sauce έχει ήδη αλάτι), ανακατεύετε με τα χέρια και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάδας, ώστε να γίνουν πάστα. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Βγάζετε τα κρεμμύδια από το νερό με τον πάγο και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το δυόσμο, τον κόλιανδρο και το υπόλοιπο dressing. Αλατοπιπερώνετε (προσοχή η fish sauce έχει ήδη αλάτι), ανακατεύετε με τα χέρια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb