Νόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο Νιτσιάκος και φασολάκια που μπορεί άνετα να γίνει και ένα ελαφρύ κυρίως.
Υλικά
- 600γρ. κοτόπουλο μπούτι φιλέτο Νιτσιάκος, σε κύβους
- 150γρ. κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν, μέσα σε μπολ με νερό και πάγο
- ½ κιλό φασολάκια τσαουλιά κομμένα στη μέση, βρασμένα για 3 λεπτά
- 3 αγγουράκια Κρήτης κομμένα σε μισοφέγγαρα
- 150γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν
- 1 ματσάκι δυόσμο χονδροκομμένο
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- τα κοτσάνια από το 1 ματσάκι κόλιανδρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
- 50ml χυμό λεμόνι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 30ml fish sauce (σάλτσα ψαριού)
- 40γρ. ζάχαρη καστανή
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάδας, ώστε να γίνουν πάστα. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα για 30 λεπτά.Βήμα 2
Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Βγάζετε τα κρεμμύδια από το νερό με τον πάγο και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το δυόσμο, τον κόλιανδρο και το υπόλοιπο dressing. Αλατοπιπερώνετε (προσοχή η fish sauce έχει ήδη αλάτι), ανακατεύετε με τα χέρια και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb