Η αλλαγή ώρας δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Από τη μια στιγμή στην άλλη, η μέρα μικραίνει, το σκοτάδι φτάνει βιαστικό και οι ώρες φωτός μοιάζουν να λιγοστεύουν. Για πολλούς από εμάς, η ιδέα πως νυχτώνει ήδη από τις έξι το απόγευμα φέρνει μια αίσθηση στενοχώριας, σαν να κλείνει πρόωρα το παράθυρο της ημέρας και μαζί του η διάθεση.

Όταν η μέρα μικραίνει, το γλυκό έχει τη δύναμη να τη μεγαλώνει ξανά. Ένα κομμάτι ζουμερού μπακλαβά, ένα μπολ ζεστό ρυζόγαλο, μια μπουκιά σοκολατένιο σουφλέ μπορούν να μεταμορφώσουν το απόγευμα σε στιγμή ξεκούρασης και θαλπωρής. Δεν είναι απλώς επιδόρπια∙ είναι μικρά καταφύγια, που μας θυμίζουν πως κάθε τέλος της ημέρας μπορεί να έχει μια γλυκιά αρχή.

Η λίστα που ακολουθεί συγκεντρώνει 12 συνταγές και γεύσεις που έχουν φτιαχτεί για να φωτίζουν τα βράδια, στην αλλαγή ώρας και να μας θυμίζουν ότι λίγη γλύκα αρκεί για να αλλάξει όλη τη διάθεση.

Δείτε πώς να γλυκαθείτε στην αλλαγή ώρας

Κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και σπόρους chia

Βελούδινη κρέμα με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό των φιστικιών με την καμένη καραμέλα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κέικ κανέλα με γλάσο σοκολάτας

Πολύ αρωματικό και νόστιμο, ένα κέικ κανέλας είναι ό,τι καλύτερο για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν συνδυάζεται και με ένα γλάσο σοκολάτας, τότε μπορεί να σταθεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο επιδόρπιο, ιδανικό ακόμη και για ένα τραπέζι με φίλους. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τραγανά churros στο Πι και Φι

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που σερβίρεται με ζάχαρη και κανέλα ή σοκολάτα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κρέμα καραμελέ – Η συνταγή της νοσταλγικής γεύσης που μας μεγάλωσε

Από τη δημοτικότητά του τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, η κρέμα καραμελέ έχει καταφέρει να κρατήσει μία νοσταλγική θέση στις καρδιές μας. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σπιτική καρυδόπιτα με μια μπάλα παγωτό – γιατί έτσι την αγαπάμε

Δεν υπάρχει πιο παρηγορητικό επιδόρπιο από ένα κομμάτι σπιτική και αφράτη καρυδόπιτα που σερβίρεται με μπάλα παγωτό καϊμάκι, βανίλια ή και σοκολάτα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Ζεστό ρυζόγαλο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για ζεστό ρυζόγαλο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μαλεμπί

Το μαλεμπί χρειάζεται λίγα υλικά, είναι δροσερό και αρωματικό. Σερβίρεται με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης τριμμένο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μπακλαβάς με πορτοκάλι, καρύδια και τζίντζερ

Ο κλασικός και αγαπημένος μπακλαβάς σε μια συνταγή λίγο πειραγμένη. Το άρωμα τζίντζερ ταιριάζει πολύ με την κανέλα, το γαρίφαλο και το σιρόπι. Ιδανικό επιδόρπιο για τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια που θα τους ενθουσιάσει όλους! Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μηλόπιτα με κανέλα

Φτιάξτε αυτή την απλή και εύκολη μηλόπιτα με άρωμα κανέλας και θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό του καφέ ή του απογευματινού τσαγιού σας! Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Εύκολο μιλφέιγ με cream crackers

Μια εύκολη και λίγο πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μας μιλφέιγ, με cream crackers. Δροσερή, εύκολη και απολαυστική. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Vegan ζεστή σοκολάτα με σαντιγί

Αυτή η ζεστή σοκολάτα δεν είναι μόνο για τους vegan, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μία εναλλακτική, γευστική σοκολάτα. Στο τέλος προσθέτουμε και φυτική σαντιγί. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σουφλέ σοκολάτας με χουρμάδες

Ένα διαφορετικό σουφλέ σοκολάτας που παίρνει ιδιαίτερη γεύση από τους ψιλοκομμένους χουρμάδες. Νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι και ως γλυκό σνακ. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Δείτε επίσης

28 comfort φαγητά για να νιώθουμε σαν στο σπίτι