Τώρα που έχει αρχίσει να δροσίζει, είναι καιρός να επιλέξουμε να μαγειρέψουμε εκείνα τα φαγητά που ταιριάζουν απόλυτα με τη φθινοπωρινή θαλπωρή. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν οι αγαπημένες αυγοκομμένες συνταγές. Από κλασικές επιλογές όπως οι σούπες, τα γιουβαρλάκια και τα γεμιστά κολοκυθάκια, μέχρι πιο αναπάντεχες ιδέες όπως το κοτόπουλο με δαμάσκηνα και αυγολέμονο, αλλά και οι κρεμμυδοντολμάδες, παρακάτω σάς συγκεντρώσαμε συνταγές για κάθε γούστο.
Κολοκύθια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και σάλτσα αυγολέμονο
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με αρνίσιο κιμά, που τους δίνει ακόμα πιο ξεχωριστή γεύση και τα σερβίρετε κλασικά με ένα ωραίο αυγολέμονο. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου
Τα κλασικά και αγαπημένα κολοκυθάκια αυγολέμονο δοσμένα λίγο διαφορετικά. Θα τα αγαπήσει από την αρχή όλη η οικογένεια! Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά αυγολέμονο
Τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια είναι από εκείνα τα φαγητά που πρέπει να τα δοκιμάσετε για να εκτιμήσετε τη νοστιμιά τους, ίσως το αυγολέμονο με τη σάλτσα ντομάτας μοιάζουν αταίριαστος συνδυασμός, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Γιουβαρλάκια με μυρώνια και λάχανο
Κλασικό φαγητό τα γιουβαρλάκια, που το αγαπά όλη η οικογένεια, γι’ αυτό και είναι ωραία ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Η Γιώτα Κουφαδάκη από την πολυβραβευμένη Μπουκαδούρα της Χαλκιδικής μας δίνει τη συνταγή για το αγαπημένο της πιάτο, με πρωταγωνιστή το λάχανο που είναι τώρα στην εποχή του! Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Σούπα αυγολέμονο με γλυκοπατάτες, κολοκύθα και σέλινο
Όταν οι γλυκοπατάτες συνδυάζονται με την κολοκύθα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Μια εύκολη σούπα που αξίζει να δοκιμάσετε. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Σπαγγέτι με γαρίδες αυγολέμονο
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο συνδυασμό που όμως έχει πολύ ενδιαφέρον ως προς την υφή και τη γεύση, ενώ ξυπνάει μνήμες από βουνό και θάλασσα ταυτόχρονα. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Κολοκυθάκια με κιμά αυγολέμονο
Ένα πιάτο που αγαπά το ελληνικό τραπέζι είναι τα γεμιστά. Γεμίζουμε λοιπόν κολοκύθια με κιμά και τα περιχύνουμε με μια ωραία σάλτσα αυγολέμονου. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Γεμιστοί κρεμμυδοντολμάδες
Λέγονται και σουγάνια και είναι από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της Λέσβου. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Χοιρινό με σελινόριζα
Ένα νόστιμο κρεατοφαγικό πιάτο που ταιριάζει ιδανικά στο καθημερινό τραπέζι. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Κολοκυθάκια αυγολέμονο με τζίντζερ και λεμόνι
Τα αγαπημένα σε όλους μας κολοκυθάκια σε μια συνταγή που τα παιδιά θα λατρέψουν. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Κοτόπουλο αυγολέμονο με δαμάσκηνα
Ένα διαφορετικό φαγητό με κοτόπουλο, που συνοδεύεται ιδανικά με άσπρο, στεγνό πιλαφάκι μπασμάτι, το οποίο ταιριάζει πολύ με τη λεμονάτη σάλτσα. Μαζί με αυτό το φαγητό προτιμήστε ένα λευκό, καλά παγωμένο κρασί Chardonnay, περασμένο από βαρέλι. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Λαχανοντολμάδες με τρία είδη κιμά
Πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες με τρεις διαφορετικούς κιμάδες και φίνα κρέμα αυγολέμονο, που ταιριάζουν πολύ και στο γιορτινό τραπέζι. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου και τραχανά
Μία διαφορετική συνταγή για τα διάσημα γιουβαρλάκια, που θα απολαύσετε πραγματικά. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Αρνάκι αυγολέμονο με σέλινο, καρότο και πράσο
Το αρνί είναι πάντα μία καλή επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή το μαγειρεύουμε με λαχανικά και το απογειώνουμε γευστικά με αυγολέμονο. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Κρεατόσουπα αυγολέμονο
Το βραστό της γιαγιάς μου, φτιαγμένο πάντοτε με στηθοπλευρά ή μοσχαρίσιο κότσι σε χοντρές φέτες και συνοδευμένο από πληθώρα λαχανικών. Η συνταγή δεν είναι περίπλοκη, το σερβίρισμα όμως είναι η μαγεία του φαγητού. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Τσιπούρα με σέλινο αυγολέμονο
Ένα ωραίο, μερακλίδικο πιάτο με ψάρι. Ένα ποτηράκι ρετσίνα του πάει πολύ. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα
Τα γεμιστά είναι σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καλοκαιρινού τραπεζιού. Για να κάνετε τη γευστική διαφορά, μπορείτε στο τέλος να τους προσθέσετε και αυγολέμονο, που τους πάει πολύ. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Πρασοσέλινο με ρύζι
Ένα ξεχωριστό πρασόρυζο, με σέλινο και αυγολέμονο, αλλά με κόκκινο χρώμα χάρη στον πελτέ ντομάτας. Ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα και είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Χοιρινό με σέλινο φρικασέ
Το φρικασέ με χοιρινό και σέλινο είναι από τις πιο κλασικές χειμωνιάτικες συνταγές για τα κυριακάτικα τραπέζια, ενώ ταιριάζει πολύ και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Μπακαλιάρος με πράσο και σέλινο
Ο μπακαλιάρος δεν αγαπάει μόνο το τηγάνι, αλλά και την κατσαρόλα όπου γίνεται ένα πολύ ωραίο και αρωματικό πιάτο με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Γιουβαρλάκια με κριθαράκι
Τα κλασικά και αγαπημένα γιουβαρλάκια σε παραλλαγή με κριθαράκι. Ένα δυναμωτικό, νόστιμο, εύκολο, γρήγορο -παρά τις φήμες- πιάτο για όλη την οικογένεια τα χειμωνιάτικα βράδια. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Λαχανόρυζο
Το πανεύκολο και θρεπτικό λαχανόρυζο γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με την προσθήκη αυγολέμονου. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Ορφανό φρικασέ
Τι του λείπει αυτού το φρικασέ; Το κρέας. Του περισσεύει όμως η νοστιμιά και τα αρώματα χάρη στα άφθονα μυρωδικά. Να το δοκιμάσετε, θα σας αρέσει πολύ. Δείτε τη ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Δείτε επίσης
Η επιστήμη πίσω από το τέλειο αυγολέμονο