Η Madame Gâteaux μάς φτιάχνει επιδόρπια με φρουτένια γλύκα από φράουλες, κεράσια και βερίκοκα με αμερικανική ή και γαλλική ποπ έμπνευση. Γιατί η εποχή αγαπάει τα ανάλαφρα παιχνίδια
Συνταγές με φρούτα από την Madame Gâteaux
Μίνι κραμπλ με κεράσια
Τα κραμπλς μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλές συνταγές. Εδώ τα βάζουμε σε μίνι μερίδες και προσθέτουμε φρέσκα κεράσια.
Μαρμπρέ κέικ με σιρόπι από φρέσκες φράουλες
Φρέσκες φράουλες σε ένα αφράτο και αρωματικό επιδόρπιο με γαλλική ποπ έμπνευση, ιδανικό να συνοδεύσει γλυκά και με φινέτσα, τον καφέ ή το τσάι μας.
Βερίκοκα ποσέ σε χαμομήλι
Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, το βερίκοκο συναντά το πιο αντιπροσωπευτικά βότανο της ελληνικής υπαίθρου, το χαμομήλι σε μία γλυκιά, καλοκαιρινή σύνθεση με παγωτό.
tip
Αντί να ποσάρουμε τα βερίκοκα σε χαμομήλι, μπορούμε αρχικά να τα βράσουμε στο νερό και τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τέλος, τα σερβίρουμε με γιαούρτι στραγγιστό και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, όπως φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο
Παγωτό ξυλάκι με ψητά κεράσια
Τα ζουμερά κεράσια του καλοκαιριού, πρώτα ψήνονται και έπειτα γίνονται παγωτό και σερβίρονται σε ξυλάκι, ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους.
tip
Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να παίξουμε με τα φρούτα. Στη θέση των κερασιών μπαίνουν κι άλλα φρούτα εποχής, που θα κόψουμε σε κομμάτια, θα πασπαλίσουμε με την καστανή ζάχαρη και θα ψήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και τα κεράσια.
Ψητές φράουλες σε προζυμένιο ψωμί με κατίκι
Οι φράουλες σε ένα ανάλαφρο και τυρένιο επιδόρπιο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
tip
Όλες οι φράουλες στην αγορά προέρχονται από υβρίδια, τα οποία είναι αμέτρητα. Τα κυριότερα που βρίσκουμε στη χώρα μας είναι 4: η καμαρόσα, που είναι σχετικά μεγάλη, η φορτούνα, πιο μικρή σε μέγεθος και πολύ αρωματική, η φορμόσα, που απαντάται πιο συχνά σε μανάβικα και λαϊκές, και η ροσιέρα, που είναι μεγαλόκαρπη, πολύ νόστιμη και γλυκιά, ιδανική για εξαγωγές
Διαβάστε επίσης
Madame Gâteaux: Mια σύγχρονη influencer που μάς μαθαίνει ζαχαροπλαστική με έξτρα δόσεις χιούμορ