Το ψαρονέφρι “παντρεύεται” με χουρμάδες και εμπλουτίζεται με σάλτσα τσαγιού δημιουργώντας ένα νόστιμο πιάτο, που θα ετοιμάσετε γρήγορα και θα κλέψει τις εντυπώσεις με τη γεύση του.
Υλικά
- 500γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε ίσες μερίδες
- 16 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 2/3 φλιτζανιού τσάι πράσινο, ζεστό
- 2/3 φλιτζανιού ζωμό κρέατος
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 16 μικρά καροτάκια (baby carrots)
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα όποτε είναι απαραίτητο. Αποσύρετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το τσάι και το ζωμό κρέατος μαζί, μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητά τους στο ένα τέταρτο.Βήμα 3
Ρίχνετε για 3 λεπτά τα καρότα και τους χουρμάδες σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφαιρείτε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.Βήμα 4
Τοποθετείτε στο πιάτο το φιλέτο και γαρνίρετε με τους χουρμάδες και τα καρότα. Προσθέτετε τη σάλτσα και ραντίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey