Αν έχετε TikTok τότε σίγουρα έχετε δει στην αρχική σας σελίδα τo trend με το hashtag WaterTok. Πώς, όμως, το νερό κατάφερε να γίνει ένα trend στη δημοφιλή πλατφόρμα και να μετρά πάνω από 218 εκατομμύρια χρήσεις του hashtag #WaterTok;

Τι είναι το WaterTok
Σίγουρα αναρωτιέστε πώς το «απλό» νερό κατάφερε ξαφνικά να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Όμως, η απάντηση είναι πολύ απλή: Όπως όλα τα πράγματα στο TikTok· αρκεί ένα share ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση και ο ‘πειραματισμός’ των χρηστών με το κάθε διατροφικό/γαστρονομικό trend. Το WaterTok υπόσχεται να αυξήσει την ημερήσια κατανάλωση μας σε νερό καθώς μας καλεί να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό και εύγευστο και αυτό, με το να προσθέσουμε χυμό ή φρούτα σε σκόνη που θα μας δώσουν μία ξεχωριστή γεύση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να γεμίσουμε ένα θερμός με πάγο, βάζουμε σε αυτό όσο περισσότερο νερό χωράει και προσθέτουμε τη γεύση της επιλογής μας.

Πώς ξεκίνησε
Παρόλο που στον κόσμο του TikTok είναι δύσκολο να εντοπίσεις την αρχή ενός video, φαίνεται πως το WaterTok το ξεκίνησε η χρήστις Tonya (takingmylifebackat42), η οποία εδώ και καιρό ανεβάζει video με γεύσεις φρούτων σε μορφή σκόνης που προσθέτει μέσα στο νερό της. Στη συνέχεια, αυτό εξελίχθηκε από τους χρήστες και πλέον προσθέτουν από σιρόπι χωρίς ζάχαρη έως και ισοτονικά ροφήματα.

http://www.tiktok.com/@takingmylifebackat42/video/7221879182681492782

Γιατί είναι αμφιλεγόμενο
Μπορεί να φαίνεται σαν κάτι απλό και αθώο, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι σαφώς καλύτερο να πίνετε ‘απλό’ νερό από το να προσθέτετε σκόνη ή σιρόπι, που ναι μεν θα του δώσει μία ξεχωριστή γεύση, όμως πρόκειται για μία προσθήκη που είναι γεμάτη συντηρητικά και πολλές φορές και έξτρα γλυκαντικά. Επιπλέον, αποτελούν μία πηγή πρόσληψης θερμίδων που πραγματικά δεν μας ωφελούν σε τίποτα, ενώ επιβαρύνει και τα δόντια μας καθώς πολλά από αυτά τα πρόσθετα είναι αρκετά όξινα.

Για μία πιο υγιεινή εκδοχή
Ωστόσο, αν δεν πίνετε πολύ νερό στην καθημερινότητά σας και θέλετε να το δοκιμάσετε ώστε να αυξήσετε το νερό που πίνετε μέσα στην ημέρα, τότε μπορείτε να κάνετε μία πιο υγιεινή εκδοχή αυτού του trend. Γεμίστε το δικό σας θερμός με πάγο και νερό και στη συνέχεια, προσθέστε φέτες από αγγούρι, λεμόνι ή ακόμα και φρούτα εποχής, όπως τα berries.