Λατρεύουμε να το βλέπουμε γιατί συνδυάζει τον εντυπωσιασμό με τη θελκτική εικόνα μίας τούρτας και κάπως σαν να ικανοποιεί την ψυχή μας όταν η επικάλυψη περιχύνει το γλυκό… Το βρήκαμε στο TikTok και όπως είναι φυσικό είναι viral! O λόγος για το tsunami cake.

@dessert.hound Tsunami 🌊 Cake 🍰 Compilation 🧸 @nayanecapistrano 👩‍🍳 #tsunamicake #cake #dripcake #dessert #desserts #fypシ ♬ Reading Rainbow Theme Song – Reading Rainbow

Τι είναι το Tsunami Cake
Ένας «καταρράκτης επικάλυψης», αν θέλουμε να είμαστε πιο ποιητικοί. Γύρω από την ψηλή σε στρώσεις τούρτα υπάρχει μία πλαστική κυλινδρική μεμβράνη (σαν τσέρκι ζαχαροπλαστικής). Μόλις σηκώσουμε τη μεμβράνη μία «θάλασσα» κρέμας ή σοκολάτας την κατακλύζει δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εφέ. Εκτός από tsunami cake θα το βρείτε και ως pull up cake ή pull me up cake.

Πώς ξεκίνησε
Στον κόσμο των ιντερνετικών trends είναι δύσκολο να πούμε με ακρίβεια από που ξεκίνησε κάτι. Όμως, το πρώτο σχετικό video έκανε την εμφάνισή του από τον λογαριασμό της Βραζιλιάνας Nayane Capistrano, κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου lockdown, και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Η ζαχαροπλάστρια δημιουργεί τέτοιες τούρτες την τελευταία δεκαετία και μπορεί επάξια να πάρει τον τίτλο της «μητέρας των tsunami cakes».

Τα υλικά του γλάσου που “πέφτει” σαν καταρράκτης συνδυάζουν την κρύα σαντιγί με χρώμα ζαχαροπλαστικής, συμπυκνωμένο γάλα και γάλα με πλήρη λιπαρά ώστε να αραιώσει λίγο το μείγμα.

 

@madbatterpty ✨belle✨ tsunami cake #fyp #panama #pty ♬ original sound – manal fakih

Πώς να το φτιάξετε σπίτι σας
Εδώ χρειάζεται ένα disclaimer: Για να είναι επιτυχημένο το εγχείρημα χρειάζεται να είστε έμπειροι στο να φτιάχνετε τούρτες. Μπορεί ως διαδικασία να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όμως, χρειάζεται να έχετε κατακτήσει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής -έστω σε έναν ικανοποιητικό βαθμό- προκειμένου να το δοκιμάσετε.

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο στρώματα από παντεσπάνι που ανάμεσά τους θα έχουν μία στρώση από γλάσο. Στη συνέχεια, τυλίξτε με τη μεμβράνη ζαχαροπλαστικής την τούρτα και γεμίστε όσο περισσεύει με το frosting της επιλογής σας. Ως bonus μπορείτε να βάλετε πάνω από το γλάσο διάφορα toppings, όπως chocolate chips, τρούφα, sprinkles, βρώσιμες νιφάδες και ό,τι ακόμα θέλετε. Άλλωστε, μέρος της ομορφιάς αυτού του trend είναι πως μπορεί να προσαρμοστεί στα δικά σας γευστικά γούστα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη

Τραγανό ψωμί με κρέμα γιαουρτιού, η νέα τάση του TikTok

To TikTok ξεκινά delivery με τις πιο viral συνταγές του!

Τα viral μπισκότα του TikTok με τα 14 εκατ. views