Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber αναρωτηθήκαμε ποιο είναι το αγαπημένο σας πρωινό: η τυρόπιτα ή η μπουγάτσα; Το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας με τις πίτες να έρχονται σε πρώτο πλάνο. Από τη μία έχουμε την τυρόπιτα. Με φύλλο ή χωρίς, με ένα είδος τυριού ή περισσότερα, με προσθήκη επιπλέον υλικών, σε ατομικό ή οικογενειακό μέγεθος, οι επιλογές είναι πολλές και ο βαθμός δυσκολίας στην εκτέλεση ποικίλλει. Από την άλλη, έχουμε τη μπουγάτσα, ένα έδεσμα με καταγωγή από τις Σέρρες. Είτε την επιλέξετε στη γλυκιά είτε στην αλμυρή εκδοχή της, μπορείτε να την απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, και να την σερβίρεται ακόμη και ως επιδόρπιο.
Στο poll που σας στείλαμε, σας θέσαμε ένα νόστιμο δίλημμα, ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο πρωινό ανάμεσα σε αυτές τις δύο πίτες. Βασίλισσα του πρωινού στέφθηκε η τυρόπιτα με ποσοστό 60%, ενώ η μπουγάτσα με την κρεμώδη γέμιση και το τραγανό φύλλο, έμεινε στη δεύτερη θέση προτίμησής σας, συγκεντρώνοντας το 40% των ψήφων. Εμείς συγκεντρώσαμε συνταγές και για τις δύο επιλογές, για να τις δοκιμάσετε.
Τυρόπιτα
Τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με πλούσια κρέμα και 2 διαφορετικά τυριά. Ο δυόσμος, από τα πιο κλασικά μυρωδικά για τυρόπιτα, της δίνει υπέροχο άρωμα.
Τυρόπιτες κουρού
Μια από τις πιο αγαπημένες κλασικές πίτες, η οποία είναι ιδανική για το κολατσιό του γραφείου ή του σχολείου.
Τυροπιτάκια με κολοκύθα
Αν πάλι προτιμάτε τα τυροπιτάκια, φτιάχνουμε πεντανόστιμα σκυριανά πιτάκια με κολοκύθα, βάζοντας άφθονο θυμαρίσιο μέλι στο σερβίρισμα.
Μπουγάτσα
Μπουγάτσα με τυρί
Μία εύκολη πίτα που συνδυάζει την υπέροχα κρεμώδη υφή της γέμισης με το τραγανό φύλλο. Το ελαφρύ πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη στο τέλος και το βούτυρο γάλακτος είναι οι πινελιές που την απογειώνουν.
Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού
Αν ψάχνετε μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής, τότε επιλέξτε να φτιάξετε μία πιο φρουτένια εκδοχή της μπουγάτσας, με αρωματισμένη κρέμα πορτοκαλιού.
Μπουγάτσα με ρόδι
Μια μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα και ξεχωριστό χαρακτήρα που ταιριάζει με τον πρωινό καφέ, αλλά σερβίρεται άνετα και μετά από ένα επίσημο γεύμα.