Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber αναρωτηθήκαμε ποια είναι αγαπημένη σας εκδοχή για το χταποδάκι της Καθαράς Δευτέρας. Το προτιμάτε ψητό και κρασάτο για να ανοίξει την όρεξη πριν από μια λαχταριστή γαριδομακαρονάδα; Ή μήπως κοκκινιστό μαζί με βραστές μαμαδίστικες πατάτες;
Η μάχη ήταν σκληρή αλλά τελικά επιλέξατε την ψητή εκδοχή του με ποσοστό 78% αφήνοντας πίσω το χταποδάκι κατσαρόλας με ποσοστό 21%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς λαχταριστά πιάτα και για τις δύο αγαπημένες επιλογές για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες συνταγές στο οικογενειακό τραπέζι.
Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:
Συνταγές για χταποδάκι ψητό
Χταπόδι στη λαδόκολλα με πατάτες
Το χταποδάκι χρειάζεται το χρόνο του για να γίνει, αλλά η νοστιμιά αυτού του πιάτου αξίζει την αναμονή. Συνοδεύετε το χταπόδι με ελαφρώς λιωμένες πατάτες και μια πλούσια σάλτσα μαυροδάφνης.
Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς
Αν αγαπάτε το χταπόδι συνδυάστε το με μια εύκολη σάλτσα ψητής πιπεριάς σε έναν πρώτης τάξεως θαλασσινό μεζέ.
Χταπόδι στη λαδόκολλα με δάφνη και πράσινες ελιές
Το χταπόδι είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν άψογα ένα καραφάκι ούζο ή ένα ποτήρι κρασί. Το ψήνουμε στη λαδόκολλα και γίνεται απολαυστικό.
Συνταγές για χταποδάκι κατσαρόλας
Παραδοσιακό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή με χταπόδι για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας.
Κριθαρότο με χταπόδι και κρασί Vinsanto
Ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο με τη γλύκα του Vinsanto να δίνει στο χταπόδι μια απαράμιλλη νοστιμιά.
Χταπόδι με μουστάρδα και μέλι
Μία πολύ νόστιμη συνταγή για χταπόδι, που θα απολαύσετε ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας. Σερβίρετε με κρασί ή ούζο.