Στο καθιερωμένο κουίζ στο Viber σάς θέσαμε ένα δίλημμα που όπως φαίνεται σας δυσκόλεψε: αυγά ή πατάτες. Τι προτιμάτε καλύτερα να καταναλώσετε αλλά και να δείτε συνταγές στην ιστοσελίδα μας.

Η μάχη ήταν πραγματικά σκληρή -σώμα με σώμα θα λέγαμε- αλλά εντέλει επικράτησαν οι πατάτες, με ποσοστό που πέρασε κατ’ ελάχιστο το 50%, αγγίζοντας μόλις το 54%, αφήνοντας πίσω κατά μια ανάσα τα αυγά που συγκέντρωσαν το διόλου ευκαταφρόνητο 46%.

Ποια είναι λοιπόν η απάντησή σας σε αυτό το ερώτημα; Αυγά με πατάτες! Και γι αυτό ξεκινάμε από εκεί τις συνταγές που θα σας δώσουμε ενώ στη συνέχεια θα περάσουμε σε συνταγές ξεχωριστά για το καθένα από τα δυο υλικά

Αυγά με πατάτες

Αυγά με πατάτες στον φούρνο
Και αυγά και πατάτες και τυρί, όλα σε ένα σε μια συνταγή! Πεντανόστιμη και λαχταριστή αλλά και εύκολη στην παρασκευή της!

Αυγά μάτια με chips πατάτας στο πι και φι
Τηγανητά αυγά με πατάτες.

Πατάτες

Τηγανητές πατάτες με σάλτσα ντομάτας
Θέλετε να δώσετε νέα διάσταση στις πατάτες που σας περίσσεψαν από την προηγούμενη; Αυτές οι πατάτες, εμπνευσμένες από τις ισπανικές patatas bravas θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
Οι πιο υγιεινές και νόστιμες τηγανητές πατάτες γίνονται στον… φούρνο. Τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα και πολύ αρωματικές χάρη στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, θα γίνουν οι αγαπημένες σας.

Αρωματικές πατάτες φούρνου
Αυτές οι νοστιμότατες πατάτες δεν θέλουν ξεφλούδισμα, ούτε προβράσιμο, άρα ετοιμάζονται χωρίς πολλή προσπάθεια – και χωρίς καμία σπατάλη!

Αν σας αρέσουν οι πατάτες, μπορείτε να βρείτε 17 διαφορετικούς τρόπους να τις μαγειρέψετε.

Αυγά

Aυγά ποσέ πάνω σε τηγανίτες με φέτα και ντομάτα
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε λαχταριστά αυγά ποσέ, σερβιρισμένα πάνω σε αφράτες τηγανίτες; Μια εύκολη πρόταση για πρωινό ή brunch που θα λατρέψετε.

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα
Αυγά με ντομάτα ή αλλιώς στραπατσάδα ή καγιανάς: ένα νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό πιάτο!

Aυγά scrambled σε προζυμένιο ψωμί με απάκι, έτοιμα στο πι και φι
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο σνακ, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να γίνει ένα πλούσιο πρωινό, brunch ή ελαφρύ γεύμα.

Και φυσικά επειδή αγαπάμε κι εμείς τα αυγά όπως και εσείς, σας έχουμε 7 συνταγές με αυγά, μια για κάθε μέρα της εβδομάδας αλλά και διάφορες τεχνικές για να σας βοηθήσουν να τα μαγειρέψετε σωστά, όπως πχ πώς να φτιάξετε τα τέλεια scrambled eggs ή τα μυστικά για να πετύχετε ένα σωστό βραστό αυγό.