Η ντοματοσαλάτα και τα φαγητά με ντομάτα είναι σίγουρα νοστιμότερα αν η ντομάτα έχει ξεφλουδιστεί ενώ η διαδικασία για να την ξεφλουδίσετε δεν είναι δύσκολη ούτε χρονοβόρα. Ο Ηλίας Μαμαλάκης λοιπόν μάς δείχνει πόσο απλά είναι τα πράγματα…
*Πλένετε πρώτα καλά τις ντομάτες.
*Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράσσετε ένα σταυρό στην άκρη της κάτω πλευράς της ντομάτας.
*Στη συνέχεια χαράσσετε την άκρη και της άλλης πλευράς σε τρία σημεία.
*Βράζετε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνετε τις ντομάτες. Τις αφήνετε να ζεματιστούν για το πολύ 30 δευτερόλεπτα.
*Βγάζετε τις ντομάτες από την κατσαρόλα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και αφαιρείτε προσεκτικά τη φλούδα. Τώρα μπορείτε να τις κόψετε και να τις χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε σε σαλάτα ή φαγητό.