Είναι 8 η ώρα το βράδυ και σκάει τηλέφωνο από τους φίλους σου, που σου λένε ότι είναι κοντά και θα περάσουν για ένα κρασάκι. Σε πιάνει το άγχος. Τι θα τους κεράσεις; Εντάξει, υπάρχουν και τα delivery, αλλά θέλεις να κάνεις και κάτι δικό σου. Τέτοια ώρα όμως τέτοια λόγια. Αν το ‘ξερες νωρίτερα θα ‘χες φτιάξει τουλάχιστον μια αματριτσιάνα στο μπαμ. Ανοίγεις το ψυγείο. Ευτυχώς που ‘χεις μανία με τα τυριά και έχεις πάντα. Ξέρεις, όμως, τον συνδυασμό ενός σωστού πλατό τυριών που δεν θα απογοητεύσει και θα αρέσει σε όλους;
Υλικά
Γραβιέρα
Καμαμπέρ
Παρμεζάνα
Μοτσαρελα
Αποξηραμένα βερίκοκα
Αποξηραμένα δαμάσκηνα
Καρύδια
1 μήλο σε λεπτές φέτες
1 αχλάδι σε λεπτές φέτες
Σταφύλια
Κράκερ
1 μπαγκέτα ψωμί
Bonus: Μερικές φέτες από προσούτο και σαλάμι
Διαδικασία
Κόβουμε τα τυριά σε φέτες, κυβάκια ή τα αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια για να κόβουν οι καλεσμένοι μας όσο θέλουν και τα στήνουμε πάνω στο πλατό. Προσθέτουμε γύρω από τα τυριά μερικά αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα, καρύδια και φρέσκα φρούτα και συνοδεύουμε με κράκερ και ψωμί. Τέλος, προσθέτουμε μερικές φέτες από προσούτο και σαλάμι και σερβίρουμε.
Και τώρα τι κρασί;
Τυρί και κρασί: Πόσο αρμονικό «γάμο» κάνουν;
Πώς να ταιριάξεις ένα καλό κρασί με το κατάλληλο τυρί