21130511_00399_menuHlia_zesti-salata-me-araka,-karota,-agginares
clock icon
45'

Ζεστή σαλάτα με αρακά, καρότα, αγκινάρες και σελινόριζα

Υλικά

  • 400γρ. αρακά φρέσκο ξεσπυρισμένο (ή κατεψυγμένο)
  • 300γρ. καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
  • 4 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες, λεπτοκομμένες
  • 1 σελινόριζα καθαρισμένη, σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
  • 5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 φυλλαράκια λουίζας ξερά, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Μια ωραία ζεστή σαλάτα που μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ κυρίως.

Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τις φετούλες της αγκινάρας και τις ροδέλες του καρότου. Σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά τουλάχιστον.
Ρίχνετε μέσα το τζίντζερ, τη λουίζα και το δυόσμο. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον αρακά. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τον άνηθο και το μάραθο. Ανακατεύετε. Σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά σε βαθιά σαλατιέρα περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τις φετούλες της αγκινάρας και τις ροδέλες του καρότου. Σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά τουλάχιστον.

Βήμα 2

Ρίχνετε μέσα το τζίντζερ, τη λουίζα και το δυόσμο. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον αρακά. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τον άνηθο και το μάραθο. Ανακατεύετε. Σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά σε βαθιά σαλατιέρα περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb