Το κουνουπίδι είναι από τα λαχανικά που τα τρώμε σε διάφορες μορφές. Εδώ, ακολουθούμε τη συνταγή του Μανώλη Παπουτσάκη και φτιάχνουμε μία ζεστή σαλάτα κουνουπιδιού.
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- ½ κουτ. γλυκού σουμάκ
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Για 4 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνουμε το κουνουπίδι στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 2
Το βγάζουμε, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το τυλίγουμε πρώτα σε λαδόκολλα και έπειτα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε ξανά στον φούρνο για 30' στους 180°C στον αέρα.
Βήμα 3
Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά και το λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography