vlita tsigariasta anoigma
clock icon
60'

Βλίτα τσιγαριαστά με φέτα και πατάτες

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 800 γρ. βλίτα
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. ντομάτες, σε κύβους
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 350 γρ. φέτα

Αυτά τα βλίτα αναβαθμίζονται με την προσθήκη φέτας και πατάτας και φέρνουν στο τραπέζι μας τα πρώτα αρώματα του καλοκαιριού.

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε τα βλίτα για 1΄. Τα βάζουμε μετά σε κρύο νερό και τα σουρώνουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη μαγειρεύουμε για 5΄. Έπειτα ρίχνουμε τα βλίτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄.

Μόλις μαλακώσουν τα βλίτα και γλασάρει η ντομάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και σπάμε από πάνω τη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε τα βλίτα για 1΄. Τα βάζουμε μετά σε κρύο νερό και τα σουρώνουμε.

Βήμα 2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη μαγειρεύουμε για 5΄. Έπειτα ρίχνουμε τα βλίτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄.

Βήμα 3

Μόλις μαλακώσουν τα βλίτα και γλασάρει η ντομάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και σπάμε από πάνω τη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: Studio LM