Αυτά τα βλίτα αναβαθμίζονται με την προσθήκη φέτας και πατάτας και φέρνουν στο τραπέζι μας τα πρώτα αρώματα του καλοκαιριού.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 800 γρ. βλίτα
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 800 γρ. ντομάτες, σε κύβους
- 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 350 γρ. φέτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε τα βλίτα για 1΄. Τα βάζουμε μετά σε κρύο νερό και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη μαγειρεύουμε για 5΄. Έπειτα ρίχνουμε τα βλίτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄.
Βήμα 3
Μόλις μαλακώσουν τα βλίτα και γλασάρει η ντομάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και σπάμε από πάνω τη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: Studio LM