Νόστιμα χορτοφαγικά σουβλάκια, ιδανικά για ένα καλοκαιρινό κυριακάτικο BBQ. Συνοδέψτε τα με μία παγωμένη μπίρα εζα και θα μας θυμηθείτε!
Περνάτε τα λαχανικά σε ξυλάκια για σουβλάκια, αφήνοντας τελευταία τα ντοματίνια και τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ βάζετε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Με ένα πινελάκι επάλειψης αλείφετε απαλά τα σουβλάκια με το μίγμα που ετοιμάσατε και κρατάτε στην άκρη όσο μίγμα περισσέψει. Βάζετε τα σουβλάκια στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
Βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, αφού τα ραντίσετε με λίγο ακόμη από το μίγμα εσπεριδοειδών. Ψήνετε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις ψηθούν τα σουβλάκια, τα βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι την μαρινάδα που περίσσεψε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε τα σουβλάκια περιχύνοντας με το μίγμα της ζεστής μαρινάδας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Περνάτε τα λαχανικά σε ξυλάκια για σουβλάκια, αφήνοντας τελευταία τα ντοματίνια και τα μανιτάρια.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 3
Με ένα πινελάκι επάλειψης αλείφετε απαλά τα σουβλάκια με το μίγμα που ετοιμάσατε και κρατάτε στην άκρη όσο μίγμα περισσέψει. Βάζετε τα σουβλάκια στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
Βήμα 4
Βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, αφού τα ραντίσετε με λίγο ακόμη από το μίγμα εσπεριδοειδών. Ψήνετε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 5
Μόλις ψηθούν τα σουβλάκια, τα βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι την μαρινάδα που περίσσεψε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε τα σουβλάκια περιχύνοντας με το μίγμα της ζεστής μαρινάδας.