vegan_ball_anoigma
clock icon
20'

Vegan energy bowl με όσπρια, τόφου και φαγόπυρο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 φλιτζ. φαγόπυρο, βρασμένο  
  • 1 φλιτζ. ρεβίθια, βρασμένα  
  • 2 φλιτζ. baby σπανάκι  
  • 2 παντζάρια βρασμένα, σε κύβους  
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο  
  • 1 φλιτζ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα  
  • 400 γρ. vegan τυρί τόφου, σε κύβους  
  • ½ φλιτζ. mix ξηρών καρπών (ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, μαύρη σταφίδα)  
  • κριτσίνια για το σερβίρισμα  
  • Για το dressing

  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο  
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού  
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα  
  • αλάτι  
  • μαύρο πιπέρι

Ένα vegan και εξαιρετικά θρεπτικό energy bowl με όσπρια, τόφου και φαγόπυρο, ιδανικό για να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς στους αυξημένους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Ξεπλένουμε το φαγόπυρο με νερό και το ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε όσο καυτό νερό αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Κατόπιν το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το φαγόπυρο, το baby σπανάκι, το παντζάρι, το αγγούρι και τα ντοματίνια.

Προσθέτουμε το τόφου στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά για να μη σπάσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το mix ξηρών καρπών από πάνω.

Για το dressing, ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα της σαλάτας.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μπολ και συνοδεύουμε με κριτσίνια.

Styling— Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling—Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες—STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένουμε το φαγόπυρο με νερό και το ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε όσο καυτό νερό αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Κατόπιν το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το φαγόπυρο, το baby σπανάκι, το παντζάρι, το αγγούρι και τα ντοματίνια.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το τόφου στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά για να μη σπάσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το mix ξηρών καρπών από πάνω.

Βήμα 4

Για το dressing, ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα της σαλάτας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μπολ και συνοδεύουμε με κριτσίνια.

Styling— Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling—Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες—STUDIO LM