Μια από τις πιο αγαπημένες κλασικές πίτες, η οποία είναι ιδανική για το κολατσιό του γραφείου ή του σχολείου.
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις γέμισης και ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ.. Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.
Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις γέμισης και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ.. Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.
Βήμα 4
Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.