Το σπανάκι ταιριάζει πολύ με τη φέτα! Αν προσθέσουμε και αυγοτάραχο, έχουμε μια ξεχωριστή συνταγή -της Ερασμίας Μπαλάσκα- που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 150 γρ. φέτα
- 30 γρ. άνηθο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 50 γρ. γιαούρτι
- 10 κομμένες λεπτά φέτες αυγοτάραχο
- ½ λεμόνι, το ξύσμα
- 2 πρέζες αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε και το σπανάκι και το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Βήμα 2
Όταν το σπανάκι βγάλει τα υγρά του και μαλακώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, το πιπέρι, τον άνηθο, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε σε πιατέλα τη σαλάτα και προσθέτουμε με ένα κουτάλι διάσπαρτα το γιαούρτι. Στη συνέχεια μοιράζουμε και το αυγοτάραχο και αυτό διάσπαρτα και τέλος γαρνίρουμε με ξύσμα από μισό λεμόνι.
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M- Συνταγή: Ερασμία Μπαλάσκα