211705012_28381_tourta-pagoto-me-vanilia-kai-fraoules
clock icon
1:10'

Τούρτα παγωτό με γεύση βανίλια, φράουλες και καρύδα

Υλικά

Μια τούρτα όνειρο, γευστική και δροσιστική, που θα φτιάξουμε με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ πανεύκολα και γρήγορα. Αντί για ζύμη μάλιστα, που χρειάζεται ψήσιμο στο φούρνο θα βάλουμε σαν βάση, για ευκολία, Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ.

Για τη βάση: Αναμειγνύουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και στρωμένο με λαδόκολλα -με διάμετρο 24εκ.- και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το παγωτό: Φτιάχνουμε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής του.

Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζουμε λίγη καρύδα τριμμένη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη βάση: Αναμειγνύουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και στρωμένο με λαδόκολλα -με διάμετρο 24εκ.- και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Βήμα 3

Για το παγωτό: Φτιάχνουμε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής του.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Βήμα 5

Διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζουμε λίγη καρύδα τριμμένη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα