Στην Κρήτη όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδος όπου υπάρχει λίγος διαθέσιμος χώρος ή ένας μικρός κήπος καλλιεργούνται ντομάτες, κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες, βασιλικός . Με αυτά τα υλικά λοιπόν φτιάξαμε μια δροσερή καλοκαιρινή τοστάδα.
Υλικά
- Μερίδες: 4 τάκος
- 250 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια
- 40 γρ. κολοκύθι κομμένo σε λεπτές φέτες
- 80 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 μεσαίες μελιτζάνες καμένες από όλες τις πλευρές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. κατσικίσια μυζήθρα
- φυλλαράκια από γλιστρίδα
- 4 τορτίγιας διαμέτρου 12 - 14 εκατοστών από στάρι ή καλαμπόκι ψημένες στον φούρνο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά, χτυπάμε τις μελιτζάνες μαζί με την καμένη σάρκα με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξύδι.
Βήμα 2
Στην συνέχεια, περνάμε τον πουρέ από σίτα και τον κρατάμε στην άκρη. Στήνουμε με την σάλτσα καμένης μελιτζάνας την βάση και προσθετούμε τα ντοματίνια , τις λιαστές ντομάτες , την κατσικίσια μυζήθρα, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και την γλιστρίδα.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος