MexicoFrance-214
clock icon
20'

Τοστάδα με καλοκαιρινά λαχανικά και κατσικίσια μυζήθρα

Υλικά

  • Μερίδες: 4 τάκος
  • 250 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια
  • 40 γρ. κολοκύθι κομμένo σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 μεσαίες μελιτζάνες καμένες από όλες τις πλευρές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κατσικίσια μυζήθρα
  • φυλλαράκια από γλιστρίδα
  • 4 τορτίγιας διαμέτρου 12 - 14 εκατοστών από στάρι ή καλαμπόκι ψημένες στον φούρνο

Στην Κρήτη όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδος όπου υπάρχει λίγος διαθέσιμος χώρος ή ένας μικρός κήπος καλλιεργούνται ντομάτες, κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες, βασιλικός . Με αυτά τα υλικά λοιπόν φτιάξαμε μια δροσερή καλοκαιρινή τοστάδα.

Αρχικά, χτυπάμε τις μελιτζάνες μαζί με την καμένη σάρκα με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξύδι.

Στην συνέχεια, περνάμε τον πουρέ από σίτα και τον κρατάμε στην άκρη. Στήνουμε με την σάλτσα καμένης μελιτζάνας την βάση και προσθετούμε τα ντοματίνια , τις λιαστές ντομάτες , την κατσικίσια μυζήθρα, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και την γλιστρίδα.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά, χτυπάμε τις μελιτζάνες μαζί με την καμένη σάρκα με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξύδι.

Βήμα 2

Στην συνέχεια, περνάμε τον πουρέ από σίτα και τον κρατάμε στην άκρη. Στήνουμε με την σάλτσα καμένης μελιτζάνας την βάση και προσθετούμε τα ντοματίνια , τις λιαστές ντομάτες , την κατσικίσια μυζήθρα, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και την γλιστρίδα.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος