tortillas_anoigma
clock icon
30'

Τορτίγιες με ζεστό ντιπ τυριού και πικάντικη κόκκινη σάλτσα

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για την κόκκινη σάλτσα

  • 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 2 πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κίτρινη τεκίλα
  • 1 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών (κύμινο, κόλιανδρο, πάπρικα γλυκιά, μοσχοκάρυδο τριμμένο)
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • Για το ντιπ

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κόκκινη σάλτσα που ετοιμάσαμε
  • 3 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • τορτίγιες κομμένες σε τρίγωνα
  • μείγμα μπαχαρικών για το πασπάλισμα (καπνιστή πάπρικα, ρίγανη, αλάτι)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ένα πεντανόστιμο και πολύ εύκολο σνακ που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε ελάχιστο χρόνο και να καταναλώσουμε σε ακόμη λιγότερο. Οι τορτίγιες μεταμορφώνονται σε σπιτικά τσιπς και μαζί με τη σάλτσα και το ντιπ τυριού έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν για 2'. Σβήνουμε με την τεκίλα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Ντιπ: Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε καλά το τυρί κρέμα, χωρίς να αφήνουμε κενά. Καλύπτουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10'.

Τορτίγιες: Σε τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην κάψει. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις τορτίγιες λίγες-λίγες, ανακατεύοντας ελαφρά να πάρουν λίγο χρώμα.

Τις βγάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλες οι τορτίγιες.

Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το μείγμα μπαχαρικών και συνοδεύουμε με το ζεστό ντιπ.

Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν για 2'. Σβήνουμε με την τεκίλα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Βήμα 2

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Ντιπ: Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε καλά το τυρί κρέμα, χωρίς να αφήνουμε κενά. Καλύπτουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10'.

Βήμα 4

Τορτίγιες: Σε τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην κάψει. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις τορτίγιες λίγες-λίγες, ανακατεύοντας ελαφρά να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα 5

Τις βγάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλες οι τορτίγιες.

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το μείγμα μπαχαρικών και συνοδεύουμε με το ζεστό ντιπ.

Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY