Η ιαπωνική γαλέτα πάνκο είναι ιδανική για να πανάρετε φιλέτα κρέατος, δημιουργώντας νόστιμα πιάτα που θυμίζουν τα διάσημα σνίτσελ. Συνοδεύετε ιδανικά με tonkatsu sauce, ρύζι ατμού και σούπα miso.
Υλικά
- 3 χοιρινά σνίτσελ
- ¼ φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι πάνκο
- 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- tonkatsu sauce για το σερβίρισμα
Tips
- Panko και tonkatsu sauce θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και στεγνώνετε τα χοιρινά φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Βάζετε σε ξεχωριστά μπολ το καλαμποκάλευρο, το χτυπημένο αβγό και το πάνκο και πανάρετε τα φιλέτα με τον παραδοσιακό τρόπο: πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το πάνκο.
Βήμα 3
Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.
Βήμα 4
Βγάζετε το χοιρινό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από το λάδι και μετά το σερβίρετε με ρύζι ατμού και απαραιτήτως tonkatsu sauce σε μπολάκι.