Η Αντωνία Κατή φτιάχνει μία τάρτα που θα αγαπήσετε πολύ!
Υλικά
- 1 έτοιμο φύλλο για τάρτα ή σπιτικό
- 800γρ. κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 150γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- λίγη γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
Tips
- Δες επίσης: Ζύμη για τάρτες και πίτσες χωρίς μαγιά
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε το φύλλο στη φόρμα, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα και τρυπάτε όλη την επιφάνειά του με πιρούνι.Βήμα 2
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζετε σε τρυπητό και τα αφήνετε να στραγγίξουν.Βήμα 3
Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.Βήμα 4
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το δυόσμο, τα τυριά (κρατάτε λίγη γραβιέρα) και ανακατεύετε.Βήμα 5
Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι και τα ρίχνετε κι αυτά στο μίγμα με τα κολοκυθάκια. Απλώνετε το μίγμα στην ταρτιέρα και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα που κρατήσατε. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή