Το χταπόδι έχουμε συνηθίσει να το μαγειρεύουμε με κοφτό μακαρονάκι και σε αυτή τη συνταγή όμως με τις ταλιατέλες είναι εξίσου απολαυστικό. Αυτή η μακαρονάδα είναι ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια.
Υλικά
- 500γρ. ταλιατέλες
- 1 χταπόδι μέτριο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το ξίδι, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει.Βήμα 2
Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.Βήμα 3
Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στις συσκευασία.Βήμα 4
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την κάππαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό.Βήμα 5
Ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb