Το κοτόπουλο είναι μία αγαπημένη πρώτη ύλη για πολλούς και εδώ θα την απολαύσουμε εντάσσοντάς τη μέσα σε τάκος με συνοδεία χειμερινών λαχανικών και πράσινου μήλου, όπως μας την προτείνει η ομάδα του Matzenta Kuzina del Sol στα Χανιά.
Υλικά
- 200-250 γρ μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο ( κατα προτίμηση ελευθέρας βοσκής)
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 μεγάλα φύλλα από σπανάκι
- 3 φέτες από πράσινο μήλο
- 3 τορτίγιας της αρεσκείας μας 13-15 εκατοστών
- ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 πιπεριές μεσαίες Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
- 3 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σπόρους από κουκουνάρι
- 1 κουτ. σούπας μάραθο
- 100 γρ. κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
- σπόροι μαύρου πιπεριού
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Μερίδες: 3
Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
Για την πίκλα κόκκινου λάχανου
Διαδικασία
Βήμα 1
Δημιουργούμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, πάπρικα, κύμινο και σκόρδο. Με αυτή αλείφουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′. Στη συνέχεια, ψήνουμε σε φούρνο για 45′ στους 200° C.
Βήμα 2
Για τη σάλτσα: Αφού ψήσουμε τις πιπεριές σε φούρνο στους 200° C για 30′, τις ξεσποριάζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις τοποθετούμε σε μπλέντερ μαζί με το ξύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι και τον μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία σάλτσα.
Βήμα 3
Για την πίκλα βράζουμε 200 ml νερό με τη ζάχαρη, το ξύδι, τη δάφνη και το πιπέρι. Αποσύρουμε και τοποθετούμε το λάχανο. Αφήνουμε για περίπου 30′.
Βήμα 4
Καψαλίζουμε σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι τα φύλλα από σπανάκι και τα τοποθετούμε στη βάση της τορτίγιας αφού την έχουμε ψήσει/ζεστάνει. Στη συνέχεια, βάζουμε το κοτόπουλο, τη σάλτσα πιπεριάς, την πίκλα λάχανου και στο τέλος την φέτα από πράσινο μήλο.