sykotakia_mpraskas
clock icon
20'

Συκωτάκια μπράσκας ψητά στη σχάρα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • το συκώτι από 1-2 πεσκανδρίτσες
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • ανθό αλατιού
  • Για το σερβίρισμα

  • λαδολέμονο
  • ρίγανη

Ένας πολύ νόστιμος τσιπουρομεζές, τον οποίο οι μερακλήδες αποκαλούν «φουά γκρα της θάλασσας».

Λαδώνουμε καλά τα συκωτάκια με ελαιόλαδο, ρίχνουμε ανθό αλατιού και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα για 4' από κάθε πλευρά, συνολικά για 8'.

Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε λαδολέμονο και ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Λαδώνουμε καλά τα συκωτάκια με ελαιόλαδο, ρίχνουμε ανθό αλατιού και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα για 4' από κάθε πλευρά, συνολικά για 8'.

Βήμα 2

Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε λαδολέμονο και ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης