«Κλείνουμε» όλη τη γεύση, τα αρώματα και τη νοστιμιά που έχουν τα αγαπημένα μας γεμιστά, σε μία στριφτή πίτα.

Υλικά
- 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. γλυκού μέλι ανθέων
- 1.300 ml ζωμό λαχανικών
- ½ ματσάκι δυόσμο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και το ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό για 2'-3' και έπειτα το σουρώνουμε.
Βήμα 2
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Έπειτα σοτάρουμε το ρύζι, προσθέτουμε τον πελτέ, το σκόρδο, την πάπρικα και το σουμάκ και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3
Κατόπιν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μέλι και τον ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 4
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και, τέλος, όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε για άλλη μια φορά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5
Απλώνουμε τη γέμιση σε ένα ταψί να κρυώσει, ανακατεύοντας απαλά.
Βήμα 6
Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα χωριάτικα φύλλα σε πάγκο εργασίας και τα τοποθετούμε ανά δύο, το ένα πάνω στο άλλο.
Βήμα 7
Χωρίζουμε τη γέμιση ανάλογα με το πόσα διπλά φύλλα ετοιμάσαμε.
Βήμα 8
Σε κάθε διπλό φύλλο βάζουμε γέμιση στη μία άκρη. Λαδώνουμε το φύλλο και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Βήμα 9
Σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. τοποθετούμε τα ρολά σχηματίζοντας κύκλο και ραντίζοντας ξανά από πάνω με επιπλέον ελαιόλαδο.
Βήμα 10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-30' μέχρι να ροδίσει.
Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY